Vignet en Umweltzone Hannover


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Hannover verplicht

Wanneer je van plan bent om met de auto naar het Duitse Hannover te reizen, is het belangrijk om een milieusticker voor Duitsland op je voorruit geplakt te hebben. Hannover heeft namelijk een Umweltzone ingevoerd om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Samen met Berlijn en Keulen was het de eerste stad die op 1 januari 2008 zo’n zone kreeg. Dit gebied mogen automobilisten alleen bezoeken met een autovignet voor de Duitse steden. Mocht je deze zone betreden zonder een vignet dan riskeer je een boete van €80 euro. Alles over de Umweltzone van Hannover en over het kopen hiervan vertellen we op deze pagina.

Milieusticker Hannover Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Hannover

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Hannover binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Hannover bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker nodig voor Hannover? Bij ons kun je deze gemakkelijk en snel kopen. Een milieusticker voor Duitsland kopen in België is tegenwoordig snel en eenvoudig. Online kun je deze bestellen voor maar €14,95 op onze website. Als je voor 15:00 besteld, dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden. Dit vignet is vervolgens voor onbepaalde tijd geldig, er zit geen einddatum aan. Ook kun je verschillende steden bezoeken met het Umweltplakette.

 

De Umweltzone in Hannover

Autorijden in Hannover vereist een milieusticker wanneer je het centrum binnenkomt. Het is belangrijk om duidelijk voor je te hebben waar de grenzen van de milieuzone in Hannover liggen zodat je weet of een vignet nodig is. De snelwegen; Sudschnellweg, Messeschnellweg en de Westschnellweg vormen de grens. Op de kaart vind je duidelijk waar de grenzen lopen van de Hannover Umweltzone. Wanneer je op de snelwegen 2, 7 of 37 blijft, dan is het niet nodig om een milieusticker voor Hannover aan te schaffen.

Weet je niet zeker of jouw hotel in het milieugebied ligt? Gebruik dan de zoekfunctie op de interactie kaart van Hannover en kom er direct achter of je een vignet nodig hebt of niet.

Met de auto naar Hannover

Vanuit Brussel is het maar 485 kilometer rijden en vanuit Antwerpen maar 445 kilometer. Daarom is deze Duitse stad een plek die veel bezocht wordt vanuit België. Van Antwerpen is het handigst om via Nederland te rijden, over Eindhoven en Dortmund. De reizigers uit Brussel komen ook een gedeelte door Nederland bij Venlo en rijden vervolgens via Dortmund naar de eindbestemming. De grenzen van de Umweltzone in Hannover zijn niet zo duidelijk als bij andere steden waar de ringweg fungeert als grens. Het is daarom belangrijk om de milieuzone in Hannover kaart goed te bekijken. Rijden naar Hannover is over het algemeen een rustige route. Het is te vergelijken met de wegen en regels in België.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Hannover

De bezienswaardigheden in Hannover bevinden zich vrijwel allemaal binnen het gebied. Een aantal Hannover bezienswaardigheden kun je hieronder vinden. Belangrijk is dus om een sticker aan te schaffen als je deze hoogtepunten wilt bezoeken met de auto.

Herrenhauser garten Hannover

Altstadt

Ofte wijl het historische centrum van de stad. Dit is het hoogtepunt van de Hannover in Duitsland bezienswaardigheden voor veel bezoekers. Zeker omdat het gaat om zo’n typisch Duitse bouwstijl die wij in België totaal niet kennen. De Altstadt is klein en sfeervol, een geweldige plek om doorheen te struinen.

 

De Rote Faden

Een mooie wandelroute door het centrum van de stad, langs de 36 mooiste bezienswaardigheden in het centrum. Op de grond loopt een rood draad wat je moet volgen, erg leuk om zelfstandig te doen. Zo heb je een wandelroute maar kun je wel in eigen tempo lopen.

 

Neues Rathaus

Dit prachtige stadhuis ligt aan een meertje, wat het plaatje helemaal compleet maakt. Door de rijke historie die het gebouw kent is het echt een pareltje in het centrum. Je kunt de glazen koepel beklimmen die je vervolgens een fantastisch uitzicht over de stad geeft.

new city hall van hannover

Parkeren in Hannover

Gratis parkeren in Hannover kan alleen op zondag in de binnenstad, doordeweeks kost het parkeren in het centrum €1,80 per uur. Je mag maximaal 2,5 uur in het centrum parkeren, te kort om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Daarom is het aan te raden om rond Herrehauser Garten te parkeren. Parkeren in Hannover kun je hier een stuk langer en ook goedkoper dan in het centrum. Een parkeerplaats in Hannover dien je altijd contact te betalen dus houdt daar rekening mee. Bij Herrehause Garten is parkeren in Hannover €1,00 euro per uur of €12,00 euro per dag. Dit gebied valt binnen de zone dus een vignet is hiervoor nodig!

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast de Hannover milieuzone zijn er dus meerdere zones. Hoofdstad Berlijn maar ook andere grote steden zoals München, Frankfurt, Keulen en Mainz hebben een speciale Umweltzone. Hier vind je een milieusticker in Duitsland overzicht, met daarin alle steden en daarbij vermeld of er een milieuzone is of niet. Met één vignet kun je overigens verschillende steden bezoeken dus je kunt na het aanschaffen van een vignet met een gerust hart iedere stad in Duitsland bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen