Vignet en Umweltzone Hamburg


Aanvraagformulier

Dieselverbod Hamburg

Het is één van de weinige grote steden in Duitsland waar geen Duitsland wegenvignet voor nodig is. In vrijwel alle andere grote steden is het namelijk verplicht om aan verschillende milieueisen te voldoen, door middel van een milieusticker. Hamburg in Duitsland kent hier geen restricties voor maar heeft wel sinds 31 mei 2018 een dieselverbod. Dit betekent dat alle diesels voor 2014 gebouwd, niet meer in dit gebied mogen komen. Er zijn gelukkig maar twee straten die dit dieselverbod hebben. Dit dieselverbod geldt overigens alleen wanneer je de straten passeert, bestemmingsverkeer heeft hier geen last van.

Milieusticker Hamburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Hamburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Hamburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Hamburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Verboden voor dieselvoertuigen

Zoals inmiddels duidelijk is een Umwelt plakette voor Hamburg niet nodig, je kunt zonder milieusticker de stad bezoeken met de auto. Maar er is wel een dieselverbod in Hamburg, dit betekent dat dieselauto’s voor 2014 gebouwd verboden zijn in twee straten in het centrum. De Max Brauer-Allee en Stresemannstrabe zijn verboden terrein voor deze dieselauto’s. Gelukkig staat dit overal duidelijk aangegeven en kun je met een dieselauto makkelijk de stad bereiken zonder deze straten te passeren. Mocht je bestemmingsverkeer zijn voor deze straten dan mag je hier wel komen. Een Umweltzone in Hamburg map bestaat er dus niet.

 

Met de auto naar Hamburg

Autorijden in Hamburg is niet moeilijk, het verkeer is vergelijkbaar met in Belgische steden. Doordat er geen Umweltzone Hamburg bestaat, is het voor iedere reiziger aantrekkelijk. Vanuit België is de stad relatief ver rijden, vanaf Brussel 595 kilometer. Auto rijden naar Hamburg gebeurt vaak, veelal door mensen die onderweg zijn naar Scandinavië. Helaas rijdt er wel veel vrachtwegen rond de stad, door de grote haven. Dit soort er op sommige momenten voor dat er files ontstaan op de ringwegen. Je kunt dit het beste omzeilen door op zondag naar de stad te rijden of te passeren.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Hamburg

Wat te doen in Hamburg? Hamburg heeft bezienswaardigheden die misschien niet zo bekend zijn als van zijn grote broer Berlijn maar zeker niet minder mooi.

alstel rivier in Hamburg

Bruggen over de Elbe

De stad ligt langs de rivier de Elbe, één van de mooiste bezienswaardigheden zijn daarom de mooie bruggen over deze rivier. Vooral de Köhlbrandbrück is een kenmerkende brug die je zeker even bezocht moet hebben.

 

Sint Nikolai kerk

Toch is de Sint Nikolai kerk de grootste trekpleister van het centrum. Jarenlang was dit de kerk met de hoogste toren ter wereld, hij is maar liefst 147 meter hoog. Helaas is dit na bouwwerken als de Burj Khalifa veranderd. De kerk is gratis te bezoeken en ook de toren kan beklommen worden.

 

Rathaus

Verder mag je ook het Rathaus van de stad niet overslaan tijdens een bezoekje. Het statige gebouw staat in het bruisend hart van de stad en vormt samen met het Rathausplein het middelpunt van het centrum. Door de bouw in 1897 is het al eeuwenlang een belangrijke plek in deze plaats.

Hamburg warehouse district

Auto parkeren in Hamburg

In Hamburg parkeren kan nodig zijn wanneer je wilt genieten van de mooie bezienswaardigheden in Hamburg. Je auto gratis parkeren in Hamburg is helaas lastig, gelukkig zijn er een aantal plekken waar in Hamburg parkeren goedkoop is. Er zijn enkele plekken waar je langs de weg kunt parkeren maar het makkelijkst voor parkeren Hamburg zijn de Parkhäuser, ofte wijl de parkeergarages. Parkeren bij het volksparkstation in Hamburg kost ongeveer €2 tot 3 euro per uur of €25 tot 35 euro per dag. Verder is parkeren rond Hamburg een goede optie, om vervolgens een shuttlebus te nemen. De Hamburg parkeerzones staan overal goed aangegeven met borden langs de straten.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Hoewel het Hamburg dieselverbod ervoor zorgt dat er geen milieusticker nodig is voor Hamburg, is in andere Duitse steden zoals Berlijn, Keulen en Hannover al sinds 2008 een milieuzone. Dit betekent dat je in de stad alleen mag rijden met een milieusticker, anders riskeer je een boete van €80 euro. Wanneer je de sticker voor 15:00 besteld, wordt deze dezelfde dag nog verzonden. De kostprijs milieusticker Duitsland is €14,95 inclusief verzendkosten. De betaling is gemakkelijk te doen via Bancontact, Kredietkaart of Paypal.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen