Vignet en Umweltzone Halle (Saale)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Halle verplicht

De Umweltzone in Halle is op 1 september 2011 ingevoerd om de luchtkwaliteit in de Duitse stad te verbeteren. Vanaf dit moment is het verplicht om met een milieuvignet te rijden wanneer je deze zone betreedt met de auto. Deze milieuzone in Halle Saale omvat echter alleen het stadscentrum en het historische centrum. Dit betekent dat wanneer je de stad alleen passeert tijdens een doorreis, dat je geen milieusticker voor Halle in Duitsland nodig hebt. Over het algemeen geldt dat benzineauto’s voor 1993 en dieselauto’s voor 2006 niet in aanmerking komen voor een sticker. Indien je zonder een geldig vignet toch het centrum binnenrijdt, riskeer je een boete van €80 euro. Een sticker voor Duitsland is na aanschaf voor onbepaalde tijd geldig in te gebruiken in alle Duitse steden.

Milieusticker Halle Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Halle

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Halle binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Halle bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je gaat rijden in Halle dan heb je dus een milieuvignet nodig. De aankoop van een milieusticker voor Duitsland is erg eenvoudig. Je kunt het namelijk volledig online regelen vanuit België. Het aanvragen hiervan duurt via onze website maar enkele minuten en je hebt alleen jouw kentekenbewijs nodig. Dit komt omdat het autovignet aan het kenteken gebonden is. Als je voor 15:00 besteld, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Het betalen is ook geen probleem, de €14,95 inclusief verzendkosten kunnen voldaan worden via PayPal, Bancontact of Kredietkaart. Nadat je het vignet hebt ontvangen, kun je het gewoon zelf op de voorruit plakken.

 

De Umweltzone in Halle

Een handig trucje om te onthouden waar de Umweltzone ligt is tussen de B6, B80 en rivier de Saale. Wanneer je op de B6 of B80 rijdt, dan heb je geen Umweltplakette nodig maar wanneer je de snelwegen verlaat richting het centrum dan wel. Het treinstation en de zuidelijke binnenstad vallen gelukkig niet binnen de zone van Halle dus die kun je zonder sticker bezoeken. De dierentuin en universiteit bevinden zich echter wel binnen het gebied.

Met de auto naar Halle

Autorijden in Halle Saale is vrij eenvoudig wat betreft verkeersregels. Alle borden komen overeen met die van ons en ook de verkeersregels zijn vrijwel hetzelfde. Vanuit Brussel en Gent ben je ongeveer 650 kilometer later en dus ruim zeven uur in Halle. Antwerpen ligt een stukje dichterbij en met 610 kilometer ben je dan op plaats van bestemming. De stad ligt aan rivier Saale en in de deelstaat Saksen-Anhalt, praktisch gezien vrijwel in het midden van Duitsland. Onderweg passeer je Dortmund en Kassel en ligt Leipzig zo’n 40 kilometer ten zuidoosten van de stad.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Halle

In Halle Duitsland heb je veel mooie bezienswaardigheden in het oude centrum liggen. Hieronder geven wij de drie hoogtepunten die je echt niet mag missen. Handig om te weten is dat je voor alle drie een milieusticker nodig hebt.

Halle Saale marktplein

De Rode Toren

In het oude gedeelte van de stad vind je de Rote Turm ofte wijl de Rode Toren. Hoewel de toren niet rood is, vormen de vier torens een kenmerkend beeld in de stad. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Halle Saale.

 

Moritzburg – kunstmuseum

Dit prachtige bouwwerk was jarenlang een bekende burcht en wordt tegenwoordig gebruikt om de kunst van de deelstaat Saksen-Anhalt tentoon te stellen. Het gebouw is prachtig en de kunst is ook zeker de moeite waard.

 

Burg Giebichenstein

Burg Giebichenstein is een kasteel dat op een heuvel van 80 meter is gebouwd. Het uitzicht vanuit het kasteel is mooi, je ziet de hele stad. De brug naar het kasteel toe over de Saale is op zichzelf al de moeite waard.

 

Parkeren in Halle

Gratis parkeren in Halle Saale is vrijwel onmogelijk maar er zijn opties die in de buurt komen. Zoals parkeren in de stad Halle Saale bij de universiteit. Parkeerplaats de Große Steinstraße rekent maar €0,50 per uur met een maximum van €2,50 euro per dag. Dit is in de meeste Duitse steden het uurtarief. Op het eiland Wohn-Centrum-Luhrmann kun je goed parkeren in Halle Saale in Duitsland. Vanuit hier ben je binnen enkele minuten met de tram in het oude centrum van de stad. Parkeren in de Altstadt van Halle Saale is niet mogelijk, in de grootste delen mogen namelijk geen auto’s komen en de parkeerplekken zijn gering.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast deze plek heeft Duitsland nog veel meer plekken waar je ook moet letten op de Umweltzone. In 2008 is de regering begonnen met het invoeren van deze gebieden in Keulen, Berlijn en Hannover. Dit om de luchtkwaliteit in het hele land en met name in de steden te verbeteren. Belangrijk om te weten is wel dat de milieusticker in alle steden geldt dus je hoeft niet iedere keer een nieuwe aan te schaffen. Alleen wanneer je een andere auto hebt en dus een ander kenteken, dien je een nieuw vignet aan te vragen. Een milieusticker Duitsland plaatsen moet vanuit binnen gezien rechtsonder op de voorruit. Het is erg gemakkelijk en kun je dus volledig zelf doen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen