Vignet en Umweltzone Hagen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Hagen verplicht

Een groene sticker in Duitsland heb je steeds vaker nodig wanneer je het centrum wilt betreden met de auto. Inmiddels zijn er ruim zeventig steden waarin je alleen met een tolvignet voor Duitsland mag rijden wanneer je de Umweltzone inrijdt. Dit geldt voor de milieuzone van Hagen ook. Binnen dit gebied riskeer je namelijk een boete van €80 euro als je geen geldig autovignet hebt. Hoewel een zone meestal alleen het centrum omvat is dat hier niet van toepassing. Ook de buitenwijken en de snelwegen behoren tot het gebied. Ook als je gaat rijden naar de Duitse stad om vervolgens door te reizen heb je een vignet nodig.

Milieusticker Hagen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Hagen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Hagen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Hagen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland vanuit België kopen, kan gewoon online. Via onze website wordt het vignet al dezelfde dag verzonden wanneer je die aanvraagt voor 15:00 uur. Auto rijden naar Hagen kan daarna zonder enige problemen. Het kost €14,95 inclusief verzendkosten om het autovignet aan te vragen. Vervolgens kun je deze milieusticker voor alle andere Duitse steden ook gebruiken. De betaling kan eenvoudig worden voldaan via Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Hagen

Als je kijkt naar de Umweltzone Hagen Karte dan zie je exact waar de grenzen van het gebied liggen. Het gehele centrum ligt binnen de zone, inclusief het centraal station en vrijwel alle woonwijken rondom het centrum. De universiteit is uitgezonderd, hier kun je zonder milieusticker komen. Verder kun je de snelweg A45 gewoon gebruiken zonder problemen. Wanneer je de snelweg A54, A1 of A226 gebruikt, dan heb je wel een milieusticker nodig. Je doorkruist dan namelijk het gebied en loopt daarmee kans op een boete wanneer je rijdt zonder geldig autovignet. De Umweltzone Hagen is dus een stuk groter dan in de meeste steden. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Met de auto naar Hagen

Auto rijden naar Hagen in Duitsland is vanuit België goed te doen. Het is dan ook een betere optie dan de trein, bus of het vliegtuig. Brussel en Antwerpen liggen allebei op ongeveer 260 kilometer van de stad. Dat betekent dat je met drie uur rijden in het centrum van de stad staat. Vanuit Gent ben je iets langer onderweg. De afstand is ongeveer 310 kilometer en 3,5 uur later kom je in het Duitse Hagen aan. Je kunt ook een auto huren, of zoals Duitsers zeggen “mieten” in de stad. Wanneer je een huurauto neemt dan kun je automatisch door de milieuzones van Hagen rijden. Rijden in de Duitse stad is verder niet lastig, het is te vergelijken met het verkeer in Belgische steden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Hagen

De Hagen in Duitsland bezienswaardigheden die jij niet mag missen, hebben we hieronder op een rijtje gezet. Vrijwel alle mooie plekken binnen de stad vallen in de milieuzone. Het is dus handig om een autovignet aan te schaffen om deze plekken te kunnen bezoeken.

uitzicht over hagen in de herfst

Wasserschloss Werdringen

Deze waterburcht is een waar sprookje! Het eeuwenoude slot is nog in goede staat bewaard gebleven. Inmiddels is het een museum geworden over de tijd vanaf de prehistorische tot nu. Het museum is ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. Eén van de leukste bezienswaardigheden in Hagen in Duitsland.

 

Freilichtmuseum

Het houdt niet op met de musea want ook het openluchtmuseum in de stad is het bezoeken waard. Zeker op een dag met lekker weer is dit genieten. Je wandelt namelijk van huisje naar huisje en ieder huisje heeft zijn eigen thema zoals brood, koffie of een smid. Je ziet hoe 200 jaar geleden vakmanschap in deze regio beleefd werd.

 

Hagener Hauptbahnhof

Het treinstation is niet alleen praktisch om te gebruiken maar ook prachtig om te bezoeken. Het station dateert uit 1848 en is nog steeds in goede staat. Je kunt hier genieten van de af en aan rijdende treinen in de mooie stationshal.

 

Parkeren in Hagen

Parkeren in Hagen is vrij makkelijk, de stad heeft veel parkeerplekken in en rond het centrum. Vrijwel overal liggen de tarieven rond de €2,00 euro per uur. Als je een paar uur blijft staan dan is dat relevant maar wanneer je een hele dag wilt parkeren kun je beter voor een andere optie gaan. Zoals gratis parkeren in Hagen bij de universiteit of de Aldi. Tevens liggen deze twee plekken ook buiten de milieuzone dus heb je geen milieusticker nodig. De parkeerplekken zijn goed te bereiken vanaf de A45 en A46. Vanuit daar ga je met bus 540 binnen 10 minuten naar het centrum van de stad. Een andere optie is de Parkplaats P & C ten zuiden van het centrum waar je ook gratis kunt staan. Vanuit hier is het vier minuten lopen naar het centrum maar de garage ligt wel in de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Voor welke steden is een milieusticker Duitsland nodig? Begin 2019 staat de teller inmiddels op ruim zeventig steden. Het namelijk zo dat de Duitse regering de luchtkwaliteit wil verbeteren in de steden. Dit doen ze dus door verschillende zones in te stellen waar bepaalde uitstotende auto’s niet mogen komen. Benzineauto’s die voor 1993 gebouwd zijn of dieselauto’s die voor 2006 gebouwd zijn mogen over het algemeen de zones niet in. Je krijgt dan dus ook geen autovignet toegekend.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen