Vignet en Umweltzone Freiburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Freiburg

Op 1 januari 2010 is in de Duitse stad Freiburg een milieuzone ingesteld. Bij de invoering van deze umweltzone in 2010 mochten auto’s met een rode, gele en groene sticker de stad nog in. Vanwege de almaar verslechterende luchtkwaliteit in de binnenstad, is besloten om alleen auto’s die niet te vervuilend zijn nog toe te laten. Op dit moment mag men alleen nog maar met een groene milieusticker het centrum van de stad in.

 

Ga je dus met de auto naar Freiburg in Breisgau of een van de andere steden met een milieuzone in Duitsland? Houd dan rekening met de verplichting om een eco vignet Duitsland te kopen. Op deze pagina vind je alles over de milieusticker voor Freiburg en de umweltzone in de stad.

 

Een milieusticker voor Freiburg

In deze mooie Duitse stad geldt sinds 1 januari 2010 een vignetplicht binnen de daarvoor ingevoerde zone. Binnen deze zone mogen alleen wagens met een groene milieusticker autorijden en parkeren. De zone is vrij uitgebreid. Niet alleen geldt de plicht om een ecovignet aan te schaffen voor het stadscentrum, maar de zone start al in het noorden ten hoogte van Wildtal en loopt door tot het zuiden, voor St. Georgien.

 

In het westen loopt de zone door tot Mooswald. In het oosten ligt de grens bij Littenweiler en Ebnet. In de buurt van Freiburg kun je wel over de Duitse snelwegen rijden zonder groene sticker. Anders dan in Essen valt de Duitse Autobahn buiten de umweltzone. O

 

Ook de luchthaven van de stad en belangrijke bedrijventerreinen vallen niet binnen de zone en hier zijn wagens zonder milieusticker op dit moment dus welkom.

 

Parkeren in Freiburg

In deze Duitse stad geldt tussen 9.00 uur en 19.00 uur betaald parkeren in de binnenstad. In het historische stadscentrum betaal je ongeveer €2,50 per uur. In de wijken die om het centrum heen liggen (Neuburg, Herdern, Wiehre, Stülinger en Oberau) betaal je zo’n €0,90 voor een half uur (met een maximaal dagtarief van €9).

 

Parkeren kan ook in één van de verschillende parkeergarages in de stad. De tarieven verschillen per garage, maar je kunt rekening houden met ongeveer €2 per uur, met een maximaal dagtarief van €24,50.

Wil je liever gratis parkeren? Dan kan je ervoor kiezen om iets buiten het centrum te parkeren, op één van de P+R terreinen. Vanaf hier kan je met de bus of met de trein richting het centrum reizen.

 

De bezienswaardigheden van Freiburg im Breisgau

Freiburg is gelegen aan de rand van het Zwarte Woud, wat op zichzelf al een toeristische trekpleister is. De stad is zonnig en gezellig en is omgeven door een mooie omgeving, vol wijngaarden, heuvels en sprookjesachtige dorpjes en stadjes. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van de stad voor je op een rij gezet:

  • Een bezoek aan deze stad is niet compleet zonder simpelweg gedwaald te hebben door de kleine steegjes van de stad. Bezoek vooral de Konviktstrasse, Fischerau en Gerberau, bezoek kleine boetiekjes en geniet van de mooie gebouwen om je heen.
  • Het Augustiner Museum. In dit museum, gevestigd in een dertiende-eeuws klooster, vind je een mooie collectie van schilderijen en andere werken uit de Middeleeuwen, tot aan de 19e Je kunt hier bovendien heerlijk koffie drinken met uitzicht op het oude klooster.
  • De Münster Kathedraal. Deze kathedraal valt niet te missen wanneer je door de stad wandelt. De kerk heeft een bijzondere, donkerrode kleur en is zowel van binnen als van buiten te bewonderen. Je kunt het topje van de kerktoren bezoeken, om zo te genieten van een uitzicht over de stad en de omgeving.
  • Het Historisches Kaufhaus. Dit gebouw is, net als de kathedraal, gebouwd van rode steen en is schitterend bewerkt.
  • Een kabelbaantje brengt je omhoog, de berg op. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Bovendien lopen er diverse wandelroutes vanaf de top van de Schlossberg.

 

Milieusticker aanschaffen

Wil je je milieusticker voor een Duitse stad aanschaffen? Dat kan! Op onze website kan je een milieusticker voor Duitsland kopen in België voor slechts €12,95. Bestel je je vignet op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden wij hem nog dezelfde dag.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart