Vignet en Umweltzone Freiburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Freiburg verplicht

Vanaf 1 januari 2010 is het verplicht om een milieusticker voor Freiburg te hebben. Dit houdt in dat je binnen de Umweltzone van Freiburg een autovignet nodig hebt. Waar dit gebied ligt en hoe je aan een vignet komt hebben wij allemaal op een rijtje gezet. Belangrijk om te weten is dat je een risico loopt op een boete van €80 euro als je het milieugebied zonder geldig plakette betreedt. Een risico wat je liever niet wilt lopen. Een milieusticker voor Duitsland en dus Freiburg is geen overbodige luxe.

Milieusticker Freiburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Freiburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Freiburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Freiburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland kopen in België is geen probleem. Je kunt dit namelijk geheel online doen vanuit huis. Als je een milieusticker nodig hebt voor Freiburg dan kun je dat binnen enkele minuten via onze website regelen. Het aanvragen kost ongeveer twee tot vijf minuten en je hebt alleen een kentekenbewijs van jouw wagen nodig. Verder kun je de betaling gewoon doen via PayPal, Bancontact of Kredietkaart. De kosten bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Bestel je de sticker voor 15:00? Dan wordt deze nog dezelfde dag naar jou verzonden. Zo kun je met een gerust hart met de auto naar Duitsland reizen.

 

De Umweltzone in Freiburg

De Umweltzone in Freiburg kun je hieronder op de kaart vinden. De grens in het noorden wordt gevormd door Wildtal, in het zuiden door St. Georgien, in het westen door Mooswald en in het oosten door Littenweiler. Als je over de Duitse snelwegen B31 en B31a rijdt, dan ben je vrijgesteld van milieustickers voor de Duitse steden. Vaak valt alleen het centrum en de binnenstad binnen de milieuzone maar in deze Duitse stad zijn ook de woonwijken langs de rand meegenomen. Mocht je alleen in Freiburg overnachten dan is de kans ook groot dat je binnen de milieuzone komt.

 

Met de auto naar Freiburg

Auto rijden in Duitsland is iets wat de meeste Belgen wel gewend zijn, de Autobahn van Duitsland is bekend terrein. Toch is het af en toe nog wennen dat de Duitsers milieuzones hanteren. Freiburg ligt in het noorden van Duitsland ongeveer 80 kilometer boven de grote havenstad Hamburg. Vanuit Antwerpen en Gent loopt de kortste route door Nederland via Utrecht. Je bent ongeveer 6,5 uur later in het centrum van de stad. Als je uit Brussel vertrekt dan kun je het beste over Münster en Bremen rijden. Je bent dan ruim 7 uur onderweg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Freiburg

De mooiste bezienswaardigheden van Freiburg liggen binnen de milieuzone. Het is dus belangrijk dat wanneer jij de bezienswaardigheden in Freiburg im Breisgau wilt bezoeken, dat je een geldig autovignet hebt. Hieronder staan de drie mooiste trekpleisters van de stad.

centrum van freiburg

Schlossberg

Vanaf deze heuvel aan de rand van het centrum heb je een geweldig uitzicht over de hele stad. Je kunt hier vanuit het centrum naartoe lopen in ongeveer 30 tot 40 minuten. En vervolgens kun je boven ook genieten van iets te eten en drinken.

 

Münster kathedraal

De kathedraal is volledig in Gotische stijl gebouwd en met de 116 meter hoge torens is het een indrukwekkend bouwwerk. Het staat in het midden van de stad en is een plek die je zeker bezocht moet hebben.

 

Altstadt

Net zoals veel Duitse steden heeft Freiburg im Breisgau in Duitsland bezienswaardigheden die in de Altstadt te vinden zijn. Dit oude historische centrum vormt vandaag de dag nog steeds het kloppend hart van de stad. De sfeer in dit gedeelte van de stad is werkelijk geweldig.

de stad freiburg

Parkeren in Freiburg

In het historisch centrum kun je overal langs de straten parkeren, het tarief is €2,50 per uur tussen 09:00 en 19:00 uur. Je mag hier helaas maar maximaal twee uur parkeren. Een betere optie is daarom om in de omliggende wijken zoals Oberau, Wiehre, Stülinger, Neuburg of Herdern te parkeren. Hier ligt het tarief een stuk lager op €1,80 euro per uur en maximaal €9,00 euro voor een hele dag. Verder buiten het centrum zijn er ook een aantal P+R locaties waar je gratis kunt parkeren en vervolgens met de bus of trein richting de binnenstad kunt reizen. Ook zijn er rond het centrum een aantal parkeergarages zoals Parkgarage FMF, Das Günstige of Karlsbau Parkhaus waar je voor een klein bedrag kunt parkeren.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast Freiburg zijn er nog ruim zeventig Duitse steden die ook een speciale Umweltzones hebben. Gelukkig betekent dit niet dat je ook iedere keer weer een nieuw autovignet moet aanschaffen. Voor alle steden is namelijk één gezamenlijke sticker. Als je deze via onze website koopt, dan heb je nooit meer zorgen tijdens een vakantie naar Duitsland. Je kunt dan dus iedere stad gewoon betreden, zowel binnen als buiten de milieuzone. Belangrijk is wel dat sommige steden een speciaal dieselverbod hebben. Zorg dus altijd dat je controleert wat de regels zijn in de steden die jij gaat bezoeken. Ook belangrijk om te weten is dat wanneer je enkel over de snelweg rijdt, je bent vrijgesteld van milieustickers voor de Duitse steden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen