Vignet en Umweltzone Frankfurt


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Frankfurt verplicht

De Frankfurt Umweltzone werd op 1 oktober 2008 ingevoerd. Vanaf dit moment heb je een autovignet nodig wanneer je dit milieugebied betreedt. Mocht je geen milieusticker voor Frankfurt am Main hebben dan loop je het risico een boete van €80 euro te krijgen. In de milieuzone is diesel met name de boosdoener. Het kan daarom verstandig zijn om eerst te controleren of jouw dieselauto dit gebied wel mag betreden voordat je een vakantie boekt. Dieselvoertuigen euro 5 en euro 6 mogen enkel nog de stad betreden.

Milieusticker Frankfurt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Frankfurt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Frankfurt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Frankfurt bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je er achter bent gekomen dat jouw route door de milieuzone Frankfurt am Main loopt, dan is de volgende stap om een milieusticker te kopen voor Duitsland. Dit kan geheel online gewoon vanuit België! Het is ontzettend makkelijk te doen via onze website. Een milieusticker voor Duitsland en dus ook voor Frankfurt bestel je al binnen enkele minuten. De kosten hiervan zijn €14,95 per vignet. Iedere auto heeft een eigen vignet nodig want het vignet is kenteken gebonden. Met de auto naar Duitsland is na het aanschaffen van een milieusticker geen enkel probleem meer. De milieusticker Frankfurt geldt namelijk ook in alle andere Duitse steden met een milieuzone. Wanneer je de sticker voor 15:00 besteld, dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden. Het betalen is eenvoudig via Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Frankfurt

De Umweltzone Frankfurt am Main is op deze kaart duidelijk aangegeven. Je kunt zo controleren of jij door de zone komt of niet. Belangrijk om te weten is dat het aan Frankfurt grenzende Offenbach sinds 2015 ook onder de Umweltzone valt. De grenzen van de Umweltzone Frankfurt lopen net zoals bij de meeste steden over de snelwegen. Hierbij geldt dat wanneer je op de snelwegen blijft, je geen autovignet nodig hebt. Doordat de milieuzone Frankfurt recent is aangepast is het belangrijk om de Umweltzone Frankfurt 2019 te bekijken.

Weet je niet zeker of je een milieuvignet nodig hebt? Zoek jouw hotel op in de onderstaande kaart en kom er direct achter of deze in het milieugebied van Frankfurt ligt.

Met de auto naar Frankfurt

Een weekendje weg Frankfurt is erg populair onder ons Belgen. Het is namelijk één van de Duitse steden die makkelijk te bereiken is. Vanuit Brussel en Antwerpen is het precies 400 kilometer en dus ongeveer 4 á 5 uur. Logischerwijs is het vanuit Gent iets verder, namelijk 450 kilometer. Ook dat is niet ver en een autovakantie Frankfurt is daarom een veelvoorkomende keuze. Toch is de Duitse stad Frankfurt ook vaak een passeerplek onderweg naar Oostenrijk of Tsjechië. Wanneer je op de ringwegen A5 of A3 blijft dan heb je geen milieusticker nodig. Ringweg A66 kun je alleen verlaten via de milieuzone. Let dus goed op dat je niet per ongeluk het milieugebied binnenrijdt. Ga je wel rijden in Frankfurt centrum binnen de ringwegen? Dan is een vignet nodig.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Frankfurt

Wat te doen in Frankfurt am Main? Er zijn ontzettend veel mooie Frankfurt bezienswaardigheden die wij hieronder op een rijtje hebben gezet voor jou.

plein romerberg in frankfurt

Römerberg

Dit prachtige plein is vaak het eerste beeld wat je van Frankfurt te zien krijgt. Het plein is ook het beginpunt van verschillende wandeltours. Römerberg moet zeker een punt zijn op het lijstje Frankfurt Duitsland bezienswaardigheden. Aan dit plein ligt ook de Nicolaaskerk die je boven de daken ziet uitsteken.

 

City beach

Het klinkt vreemd omdat Frankfurt helemaal niet aan de zee ligt maar toch hebben ze een klein stadstrand. Dit strand is heerlijk om tot rust te komen tijdens een stedentrip naar mooie Frankfurt am Main bezienswaardigheden. Het is wel verstandig om eerst de temperaturen te checken voordat je enthousiast naar het strand reist.

 

Main Tower

Deze gigantische toren vormt een kenmerkend beeld in de skyline van Frankfurt. In Frankfurt Duitsland bezienswaardigheden bezoeken? Dan mag een bezoek aan de Main Tower niet ontbreken. Vanaf het 200 meter hoge gebouw heb je een fantastisch uitzicht over de gehele stad. Belangrijk is wel dat je je hier in de Umweltzone Frankfurt bevindt, dus een milieusticker is absoluut nodig.

de kerstmarkt in frankfurt

Parkeren in Frankfurt

Parkeren in het centrum is van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 20:00 betaald. Je betaalt dan €3,00 per uur en mag maximaal één uur staan. Niet ideaal dus wanneer je de hoogtepunten van Frankfurt wilt ontdekken. Het parkeren in een parkeergarage is vaak handiger, dit kost €1,50 tot 3,00 euro per uur en mag je meerdere dagen parkeren. Op Frankfurt Hahn parkeren is ook een goede optie. De parkeermogelijkheden op het vliegveld zijn oneindig en vanuit daar is het eenvoudig om in de stad te komen met het openbaar vervoer. Je hebt dan dus geen milieusticker nodig want deze luchthaven bevindt zich buiten de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

De sticker Duitsland steden geldt niet alleen voor Frankfurt maar voor alle andere steden waar ook een Umweltzone is. Handig is dus om te controleren of de stad die je naast Frankfurt gaat bezoeken ook een milieuzone heeft. De Duitse regering is vanaf 1 januari 2008 begonnen met het invoeren van deze zones. Dat betekent dat sommige steden al vanaf 2008 een milieusticker eisen maar andere steden pas sinds 2015 of 2016 een vignet eisen. Belangrijk dus om voor je op vakantie gaat nogmaals te checken of de steden een autovignet vereisen of niet.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen