Vignet en Umweltzone Frankfurt


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Frankfurt

 

De Duitse stad Frankfurt leent zich uitstekend voor een weekendje weg. Je vindt hier prachtige bezienswaardigheden, een groot en gezellig stadscentrum en een fijne sfeer. De stad is te bereiken via de luchthaven Frankfurt-Hahn, maar je kunt de afstand ook heel goed afleggen met eigen vervoer. Ga je met de auto naar Frankfurt? Houd er dan rekening mee dat je verplicht bent om voor deze stad een milieusticker aan te schaffen. Op deze pagina vertellen we je alles over de Umweltzone van Frankfurt en het kopen van een eco vignet voor Duitsland, zodat jij onbezorgd op vakantie bent.

 

Ben je op zoek naar een andere Duitse stad? In deze lijst vind je een volledig overzicht van alle Duitse zones.

 

De Umweltzone van Frankfurt in 2019


De zone is het gebied binnen de grenzen van de Duitse Autobahnen de A5, de A661 en de A3. Deze snelwegen zijn zelf geen onderdeel van de zone en hier mag je zonder sticker dus gewoon rijden. De enige uitzondering hierop is de A66. Je kunt deze snelweg enkel verlaten via de Umweltzone. Rijden op deze Autobahn betekent dus automatisch dat je eindigt in een gebied dat wel binnen de milieuzone valt. Voor het gebied binnen de grenzen van de hierboven genoemde snelwegen, geldt dus wél een vignetplicht. Ook in Offenbach, dat grenst aan Frankfurt, geldt deze plicht en is het dus verplicht om een milieusticker aan de binnenkant van de voorruit van je wagen geplakt te hebben.

 

Vanaf 1 februari jongsleden geldt er in Frankfurt zelfs een algeheel dieselverbod. Hierdoor zijn Dieselvoertuigen met een emissieklassen van Euro 4 niet meer welkom in de stad. Euro 5 Diesels hebben uitstel tot 1 september 2019. Vanaf die datum mogen alleen Diesels met een Euro 6 motor de stad nog in. Het is daarmee het strengst Dieselverbod in heel Duitsland. Wel gaan er bij meer steden met een umweltzone in Duitsland stemmen op voor een Dieselverbod.

Welke wagens hebben geen toegang tot de milieuzone?


De auto’s die geen toegang hebben tot de Umweltzone van Frankfurt, zijn voertuigen die zeer vervuilend zijn voor het milieu en veel fijnstof uitstoten. Denk bijvoorbeeld aan diesels met een emissienorm van euro 5 of lager. Deze auto’s stoten teveel roetdeeltjes uit welke een grote impact hebben op de luchtkwaliteit in de steden. Om deze reden worden deze wagens door middel van de ingestelde zones geweerd uit het stadscentrum.

Parkeerinformatie


Je kunt in het stadscentrum betaald parkeren langs de straten in de aangegeven parkeervakken. Dit is toegestaan op maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Je kunt gratis parkeren in Frankfurt op zondag en na 20.00 uur ’s avonds. Parkeer je op tussen 9.00 uur en 20.00 uur? Dan kan je uitgaan van een parkeertarief van €3 per uur.
Het is handiger om je wagen te parkeren in een van de vele parkeergarages in de stad. Je betaalt hier gemiddeld zo’n €1,50 tot €3 per uur. Enkele parkeergarages zijn 24 uur per dag geopend.

Wat te doen in Frankfurt am Main?

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in de Duitse stad Frankfurt. Alleen het lopen door de stad is op zichzelf al een highlight. De knusse straatjes, gebouwen die stammen uit de Middeleeuwen, levendige terrasjes en veel charmante plekjes zijn al voldoende om je uitstekend te vermaken in deze stad. Maar welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen? Wij hebben de belangrijkste highlights voor jou op een rijtje gezet:

  • Het DomRömer kwartier. Waar Frankfurt bekend staat om haar grote wolkenkrabbers en zakencentrum, waan je je hier in een knus en sfeervol dorp. Het DomRömer kwartier is een nabootsing van hoe het oude stadscentrum van Frankfurt er ooit uit zag: vol indrukwekkende middeleeuwse gebouwen. Helaas werd het oude centrum tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig vernietigd, maar deze plek wordt in ere hersteld. Je waant je hier weer even in het Frankfurt van vroeger.
  • Main Tower. Deze toren van maar liefst 200 meter hoog torent boven alle andere gebouwen in de stad uit. Je kunt de toren op en genieten van het prachtige uitzicht over de Main en de stad.
  • De Römerberg. Vanaf dit punt starten veel rondleidingen door de stad. Je vindt hier de Oude Nicolaaskerk en de Gerechtigkeitsbrunnen fontein die siert in het midden van het plein. Ook vind je hier het Historisch Museum van de stad, en het stadhuis.
  • City Beach. Wil je ook van de zon genieten, terwijl je op stedentrip bent? Dat kan! Frankfurt heeft haar eigen strand aan de Main waar je tot rust kunt komen.

 

Rijden in Duitsland

Niet alleen voor Frankfurt, maar ook voor veel andere steden in Duitsland heb je een sticker nodig. Je kunt deze milieusticker bestellen op onze website voor slechts €12,95, inclusief verzendkosten. Bestel je jouw vignet op een werkdag voor 15.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart