Vignet en Umweltzone Eschweiler


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Eschweiler verplicht

De Duitse stad Eschweiler ligt in het westen van het land bijna tegen de grens Nederland aan. Sinds 1 juni 2016 is de milieuzone van Eschweiler ingesteld. Dit betekent dat je een milieusticker voor de stad nodig hebt, wanneer je binnen deze zone komt. In dit geval gaat het alleen om het daadwerkelijke centrum van de stad. Mocht je hier rijden zonder geldig autovignet dan loop je het risico op een boete van maar liefst €80 euro.

Milieusticker Eschweiler Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Eschweiler

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Eschweiler binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Eschweiler bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieuvignet voor Duitsland online kopen is een fluitje van een cent. Online is dit binnen enkele minuten geregeld en kun je zonder zorgen op vakantie naar Duitsland. Het aanvraagproces gebeurt geheel online en je hebt alleen jouw kentekenbewijs nodig. Na het aanvragen is het een kwestie van betalen en dan wordt het vignet naar jou verzonden. Bestel je het autovignet voor 15:00 uur, dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden. De prijs van de milieusticker valt enorm mee, voor maar €14,95 inclusief verzendkosten heb je al een geldig bewijs. Je kunt de betaling doen via Bancontact, PayPal of met Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Eschweiler

De Umweltzone is makkelijk te herkennen omdat hij namelijk alleen de historische stad omvangt. De grenzen worden aangegeven door de snelweg A4, waar je gewoon op kunt rijden zonder Umweltplakette. Pas wanneer je de A4 richting het centrum verlaat dan kom je in het gebied terecht. De industrieterreinen en de woonwijken aan de rand van de plaats zijn ook een uitzondering, hier kun je geheel vrij rond rijden. Overal in de binnenstad staat aangegeven waar de milieuzone ingaat dus je kunt niet per ongeluk in de zone terecht komen.

Met de auto naar Eschweiler

Met de auto naar Eschweiler in Duitsland is vanuit België goed te doen. Vanuit Brussel en Antwerpen is het maar 155 kilometer en ben je dus binnen twee uur op plaats van bestemming. Logischerwijs is het vanuit Gent iets langer en ben je 210 kilometer later in de stad. Het is een plaats die vlakbij de grens met Nederland ligt, onder de rook van de grotere stad Aken.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Eschweiler

De mooiste bezienswaardigheden in deze plaats liggen allemaal binnen de milieuzone. Het is daarom belangrijk om op pad te gaan met een geldig vignet. Hieronder delen wij de drie leukste trekpleisters van deze omgeving.

avond skyline van eschweiler

Uitzichtpunt Hoher Stein

Hoher Stein is het hoogste punt in het centrum en vormt daarmee een mooi uitzichtpunt. Je kunt hier vanuit het centrum binnen 30 tot 45 minuten naartoe wandelen en hebt vanaf daar een fantastisch uitzicht over de gehele omgeving.

 

Blausteinsee

Dit mooie meer ligt aan de noordzijde van het centrum en vormt een recreatiegebied voor de gehele omgeving. Ook mensen uit het nabijgelegen Aken komen hier graag naartoe. Het gebied is maar liefst 100 hectare groot en er is genoeg te beleven voor jong en oud.

 

Rivier de Inde

Deze rivier stroomt midden door het centrum van Eschweiler en vormt daarom een belangrijk hoogtepunt. Je kunt de stad eigenlijk niet bezoeken zonder de Inde tegen te komen. Het is een zijrivier van de Rur en is een goede plek om langs de wandelen.

 

Parkeren in Eschweiler

Alle winkels in Eschweiler liggen binnen de milieuzone dus wanneer je alleen gaat shoppen is het ook nodig om een Feinstaubplakette voor Eschweiler te hebben. Een sticker op je auto is dan een must. Doordat het niet zo’n grote stad is, is parkeren in het centrum erg makkelijk. De beste optie is de Eschweilier Hauptbahnhof, waar je geheel gratis kunt parkeren. Er zijn honderd parkeerplekken dus denk er aan dat het wel eens vol zou kunnen zijn. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en er is geen maximaal verblijf. Verder kun je op veel plekken in het centrum gratis parkeren langs de straat.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

In Duitsland is een milieusticker in veel steden verplicht. Naast Eschweiler zijn er nog ruim zeventig andere steden die ook een milieuzone kennen. Ga je dus met de auto naar Duitsland? Dan is de kans groot dat je een milieusticker nodig hebt. In dit geval is de zone in 2016 ingesteld maar sommige zones zijn pas op 1 januari 2019 ingesteld. Misschien heb je tijdens het boeken van de vakantie gecontroleerd dat er geen milieuzone was maar is dat inmiddels veranderd. Het is erg verstandig om dus af en toe te controleren of de regels nog steeds zo zijn zoals jij denkt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen