Vignet en Umweltzone Erfurt


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Erfurt verplicht

Erfurt is de enige stad in de deelstaat Thüringen die een milieuzone heeft. Het is tevens ook de hoofdstad van het Duitse Thüringen. De deelstaat staat vooral bekend om de mooie historie, natuur en cultuur. Je kunt in de Umweltzone van Erfurt alleen rijden als je ook een Duits milieuvignet hebt. Relevant om te weten is dat je een boete riskeert van €80 euro wanneer je in de milieuzone Erfurt rijdt zonder een geldig vignet.

Milieusticker Erfurt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Erfurt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Erfurt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Erfurt bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een groene sticker voor Duitsland kopen in België is zo gepiept. Je kunt het gewoon doen vanaf jouw computer. Het enige wat je nodig hebt is een geldig kentekenbewijs en een mogelijkheid om te betalen. Via onze website duurt het aanvraagproces ongeveer twee tot drie minuten. Als je besteld voor 15:00, dan wordt het vignet nog dezelfde dag verzonden. De betaling kan op drie verschillende manieren worden voldaan; Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Een milieusticker kost €14,95 inclusief verzendkosten.

 

De Umweltzone in Erfurt

Omdat hier al sinds 1 januari 2012 een milieusticker nodig is, vind je overal duidelijke bordjes met de zone. Op de kaart zie je het gebied aangegeven waar de zone loopt. Hoewel in de meeste steden de ringwegen een uitzondering vormen, is dat in deze stad niet zo. Overal waar je komt binnen dit gebied, dien je in het bezit te zijn van een autovignet. Naast het historisch centrum vallen ook de woonwijken; Rieth, Daberstadt, Ilversgehofen en Andreasvorstadt onder de zone. Alle omliggende industrieterreinen zijn wel vrijgegeven.

Zoek op het adres van jouw hotel in Erfurt door deze in te vullen in de zoekbalk van de onderstaande kaart. Binnen twee seconden weet je of jouw bestemming binnen het milieugebied van de stad valt en of een vignet verplicht is.

Met de auto naar Erfurt

Een Thüringen kaart kan handig zijn om mee te nemen tijdens een vakantie naar deze omgeving. Het is een deelstaat met weinig grote steden dus je bent vooral in de natuur aan het rijden. Brussel ligt op 580, Antwerpen op 550 en Gent op 640 kilometer. Er ligt eigenlijk geen enkele grote stad in de omgeving van Erfurt, het is echt een regio met voornamelijk veel natuur. Belangrijk is wel dat deze stad geen uitzondering kent qua ringwegen. Ook als je over de ringweg rijdt en de milieuzone passeert dan heb je een geldig autovignet nodig.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Erfurt

Er zijn veel mooie bezienswaardigheden in Erfurt te vinden, dit komt mede doordat het de één na oudste stad in heel Duitsland is. En in de Tweede Wereldoorlog is vrijwel de hele binnenstad gespaard gebleven.

de dom in Erfurt

Dom st. Marien

De klokken die in de torens hangen zijn nog steeds bewaard gebleven uit de Middelleeuwen. Vandaag de dag worden ze alleen op speciale gelegenheden gebruikt om niet te veel schade te veroorzaken. Het imposante bouwwerk staat centraal in de mooie stad.

 

Oude synagoge

Het is de oudste synagoge van heel Europa, de eerste documenten stammen namelijk al uit 1100. Erg bijzonder dat deze plek bewaard is gebleven, zeker na alle gruwelijkheden die tussen 1939 en 1945 gebeurd zijn in deze omgeving.

 

Krämerbrug

Dit is niet zomaar een brug maar op deze 125 meter lange brug zijn allerlei handelsgebouwen gebouwd. Het is dus niet bij een brug gebleven maar ook een handelsplek in de stad geworden. Later zijn er ook ruim dertig huizen op de brug gebouwd en is er een sfeervol straatje ontstaan.

historische straat in Erfurt

Parkeren in Erfurt

In het centrum van de stad kun je op straat parkeren voor€1,50 tot 2,00 euro per uur. Op veel plekken is er helaas een maximaal aantal uur dat je er mag staan, dit kan variëren van twee tot vijf uur. Let daar altijd op bij het kiezen van een parkeerplaats. Een andere optie is gebruik maken van de parkeergarages langs de ringwegen, hier kun je vaak voor €10 tot 12 euro per dag parkeren. Maar misschien wel de beste optie is de Hauptfriedhof, een parkeerplek met 170 plekken waar je 24 uur per dag kunt parkeren. Het parkeren is hier gratis dus rekening er wel op dat het druk kan zijn.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Steden in Duitsland met een milieusticker vind je steeds meer. De Duitse regering is hard bezig met het verbeteren van de luchtkwaliteit in verschillende steden en daardoor worden er steeds meer milieuzones aangewezen. Handig om te weten is dat er in totaal ruim zeventig steden zijn die inmiddels zo’n special gebied hebben. Je ontkomt er bijna niet meer aan, wanneer je naar Duitsland op vakantie wilt. Gelukkig kun je een milieusticker voor onbepaalde tijd gebruiken en is de sticker ook geldig in alle steden die een Umweltzone hebben.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen