Vignet en Umweltzone Erfurt


Aanvraagformulier

De milieuzone van Erfurt

In de afgelopen jaren hebben steeds meer Duitse steden een milieuzone ingevoerd. Het gevolg is dat je verplicht bent om een milieuvignet voor Duitsland aan te vragen als je met de wagen de stad wil bereiken. Erfurt, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thuringen, heeft op 1 januari 2012 een umweltzone ingevoerd. Hiermee is het de enige Duitse stad in de deelstaat Thuringen met een eigen milieu zone.

 

Het aanvragen van een milieusticker voor Erfurt doe je op basis van het kenteken van je wagen. Er wordt gecontroleerd hoe vervuilend jouw voertuig is en op basis hiervan krijg je een sticker thuisgestuurd met een bepaalde kleur. Alleen met een groene sticker ben je welkom Erfurt.

 

Umweltzone Erfurt – Milieuzone Erfurt met dynamische kaart

De milieuzone van Erfurt vind je in onderstaande kaart weergegeven. De zone bevat niet alleen het stadscentrum, maar ook de volgende omringende woonwijken:

  • Rieth
  • Ilversgehofen
  • Andreasvorstadt
  • Daberstedt

Omdat alle bezienswaardigheden van Erfurt in de “Altstadt” liggen ontkom je niet aan een milieusticker voor Erfurt. De Duitse Autobahn ligt ver ten Noorden en Westen van de stad en valt dus buiten de umweltzone van Erfurt. Er wordt duidelijk aangegeven wanneer je de Umweltzone binnenrijdt door middel van verkeersborden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je per ongeluk de zone binnenrijdt zonder dat je dit door hebt. 

Parkeren in het stadscentrum van Erfurt

Je hebt in deze Duitse stad veel mogelijkheden om te parkeren. Je kunt in en rondom het stadscentrum parkeren in één van de vele parkeergarages of op een van de verschillende parkeerterreinen. Hier is het parkeren niet gratis: parkeren in het centrum van Erfurt kost je zo’n €1,50 tot €2 per uur. Het maximale dagtarief is €10 tot €13. Vanuit de verschillende parkeergarages in de stad loop je zo het centrum in. Dit is dus een ideale plek om je vervoersmiddel te parkeren en de stad verder lopend te verkennen.

 

De bezienswaardigheden van Erfurt

De hoofdstad van Thuringen is een mooie bestemming voor een stedentrip. In Erfurt vind je een stadskern die nog écht middeleeuws aandoet. Wij vertellen je hieronder welke highlights je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze stad:

  • De St. Marien dom. De Marien Dom mag met recht een indrukwekkende kerk genoemd worden. Zowel van binnen als van buiten ziet deze kerk er prachtig uit. Een grote, brede trap leid je naar de ingang van de kerk. Van binnen kan je de bijzondere glas-in-rood-ramen bewonderen.
  • De oude synagoge van Erfurt. Deze synagoge is een van de best bewaarde synagoges in heel Europa. De synagoge is ingesloten door andere gebouwen en viel daardoor nooit erg op. Dit is waarschijnlijk de redding geweest van dit bijzondere gebouw.
  • De Krämerbrug. Deze brug van maar liefst 125 meter lang werd vroeger alleen gebruikt om de rivier over te steken, maar ging in de loop van de jaren steeds meer functioneren als handelsplaats. Inmiddels is de brug veranderd in een straat met verschillende huizen waar vandaag de dag nog steeds mensen wonen.
  • Het Augustinerkloster van Erfurt werd gebouwd in 1277. Dit is de plek waar Luther de leer van de katholieke kerk bestudeerde. Om deze reden is dit klooster een bijzondere historische plek om te bezoeken. Je kunt dit klooster niet alleen bezoeken, maar je hebt ook de mogelijkheid om er te overnachten.

 

Een milieusticker voor Erfurt aanschaffen

Wil je een groene sticker voor Duitsland kopen in België? Bestel dan een eco vignette op onze website. Bestel de sticker op een werkdag voor 15.00 uur dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Dit kost je €12,95, inclusief verzendkosten. Bestel dus gauw jouw vignet, zodat je lekker op stap kunt met de wagen naar het mooie Duitsland! Via deze link kun je achterhalen welke Duitse steden nog meer een umweltzone hebben.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart