Vignet en Umweltzone Düsseldorf


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Düsseldorf verplicht

Vanaf 15 februari 2009 heb je een milieusticker nodig als je binnen de Düsseldorf milieuzone rijdt. Zo’n ecovignet Duitsland kun je alleen krijgen als jouw benzineauto na 1993 of dieselauto na 2006 is gebouwd. Als je in de stad rijdt, dan riskeer je zonder een milieusticker Dusseldorf een boete van €80 euro. Door het instellen van deze speciale zones, verbetert de luchtkwaliteit in en rondom de steden in Duitsland. Een vignet voor Düsseldorf kopen kan eenvoudig via onze website. Zo ga je zorgeloos met de auto naar Duitsland.

Milieusticker Düsseldorf Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Düsseldorf

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Düsseldorf binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Düsseldorf bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je erachter komt dat je de Düsseldorf milieuvignet nodig hebt, dan ben je hier op het goede adres. Je kunt hier namelijk eenvoudig en online een milieusticker voor Duitsland kopen. Het aanschaffen van het vignet duurt ongeveer twee tot vijf minuten. Hierbij heb je wel het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar Duitsland reist. De betaling kun je via Bancontact, PayPal of Kredietkaart doen en bedraagt €14,95 inclusief verzendkosten. Als je de sticker voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij hem dezelfde dag nog verzenden. Wanneer je het vignet hebt ontvangen, kun je hem zelf op de voorruit van de auto plakken. Vanaf dat moment kun je veilig met de milieusticker de zone van Düsseldorf betreden.

 

De Umweltzone in Düsseldorf

In de milieuzone Duesseldorf is een sticker nodig, op de onderstaande kaart kun je het gebied zien. Het gehele centrum valt binnen de zone en enkele buitenwijken ook. De Flughafen Dusseldorf en de beurs vallen buiten het milieugebied. Je kunt hier gewoon komen zonder een autovignet. Verder zijn de snelwegen een uitzondering en mag je die gewoon passeren, het gaat hier echter alleen om de A44 en de A46. De A52 loopt door de stad en wordt in de zone afgebroken, hierdoor heb je op de A52 wel een groen autovignet nodig. Als je alleen de plaats wilt passeren, kun je dus beter op de A44 of A46 blijven, dan kan het zonder vignet.

Een vignet voor de milieuzone Dusseldorf nodig? Het is dus afhankelijk van jouw bestemming. Vul je bestemming in Duitsland in de zoekfunctie van de interactie kaart om erachter te komen of deze in het milieugebied ligt.

Met de auto naar Düsseldorf

Om met de auto naar deze Duitse plaats te komen, ben je tussen de twee en drie uur onderweg. Door de ligging is het vanuit Brussel en Antwerpen maar 200 kilometer en vanuit Gent 255 kilometer. Afhankelijk dus van jouw verblijfplaats in België is het tussen de twee en drie uur rijden. Om de kortste route te nemen, moet je ook een stuk door Nederland rijden. Omdat de stad maar 60 kilometer ten oosten ligt van het Nederlandse Venlo is dat de beste plek om de Duitse grens te passeren. De gehele route loopt over de snelweg en is daarom goed af te leggen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Düsseldorf

De mooiste bezienswaardigheden in Duesseldorf bevinden zich allemaal in het stadscentrum dus binnen de milieuzone. De stad is mooi en authentiek en daardoor zijn er voldoende hoogtepunten te vinden. Hieronder hebben wij de drie leukste trekpleisters op een rijtje gezet voor jullie.

skyline Dusseldorf

Altstadt Düsseldorf

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in de Altstadt die het bezoeken waard zijn zoals de Lambertus basiliek, het Maritiem museum en het oude stadhuis. Als je denkt wat te doen in Düsseldorf? Dan moet je zeker een rondje door deze wijk lopen, de sfeer is geweldig en de bouwwerken al helemaal.

 

Kerstmarkt

Het wordt gezien als één van de leukste kerstmarkten in Duitsland, helaas vind je deze belevenis natuurlijk maar eens per jaar. Toch is het zeker de moeite waard. Daarnaast kun je altijd wat shopping doen in een ander seizoen dan mist alleen de gezellige sfeer.

 

Ruïne van Kaiserpfalz

In 700 werd op deze plek al een klooster gebouwd, wat ongeveer een eeuw later werd omgebouwd tot kasteel. Een echt middeleeuws kasteel dus, helaas is er niet veel meer van over. De ruïne zorgt ervoor dat je jouw fantasie moet gebruiken om terug te denken aan de tijd hier. De strategische ligging langs de Rijn en twee handelsroutes heeft het kasteel toentertijd veel aanzien gegeven.

panorama Altstadt Dusseldorf

Parkeren in Düsseldorf

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het parkeren in en rond de stad. Als je wilt parkeren in Duesseldorf buiten de milieuzone dan is parkeren op Dusseldorf Weeze de beste optie. Het parkeren op de luchthaven van de stad kan al vanaf €2,65 per dag. Op deze manier kun je dus in Düsseldorf parkeren zonder milieusticker. Wat kost parkeren in het centrum? Die prijzen liggen een stuk hoger en liggen over het algemeen rond de €2,00 tot 3,00 euro per uur. Aan de straat kun je gratis parkeren in Düsseldorf op zondag.  Als je wilt parkeren voor de kerstmarkt in de stad, dan kun je het beste gebruik maken van de parkeergarages. Een goede keus is dan de Tiefgarage Kreuzstraße 62 waar maar liefst 550 ruimtes zijn en je voor €18,00 euro de hele dag kunt staan.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een autovignet Duitsland in welke steden? Dat overzicht kun je via de link vinden. Het is namelijk zo dat je naast deze stad ook nog zeventig andere steden hebt met een Umweltzone. De steden zijn verspreid over het hele land en kunnen variëren van kleine tot grotere zones. Toen de Duitse overheid in 2008 besloot om iets te veranderen aan de luchtkwaliteit, begonnen ze met het invoeren van Umweltzones in Keulen, Hannover en Berlijn. Nadat dit een succes bleek, zijn er steeds meer milieuzones bij gekomen en is de luchtkwaliteit inmiddels enorm verbeterd. Overigens zijn er ook een aantal steden die een geheel dieselverbod hebben, controleer dit ook van tevoren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen