Vignet en Umweltzone Darmstadt


Aanvraagformulier

Milieustickervoor Darmstadt verplicht

Sinds 1 november 2015 heeft deze plaats in Duitsland een milieuzone. Dit betekent dat alleen auto’s met een groene sticker voor Duitsland hier mogen komen. De milieuzone in Darmstadt in Duitsland omvat niet alleen het centrum maar ook de buitenwijken en industrieterreinen. Alleen auto’s die niet zorgen voor extra luchtvervuiling maken aanspraak op dit vignet. Wanneer je in dit gebied rijdt zonder geldig vignet, loop je kans om een boete van €80 euro te krijgen. Het is daarom voordeliger om een Umweltplakette voor Darmstadt te bestellen voor vertrek zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Milieusticker Darmstadt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Darmstadt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Darmstadt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Darmstadt bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

De aanvraag van een milieusticker voor Duitsland is eenvoudig te doen via onze website. Online doe je de aanvraag met jouw kentekenbewijs en verder heb je niks nodig. De milieusticker staat op kenteken dus met dat kenteken kan je vervolgens in alle Duitse steden met een Umweltzone rijden zonder problemen. Het bestellen duurt maar een paar minuten en als je voor 15:00 besteld, wordt het vignet dezelfde dag nog verzonden. Ook het betalen is eenvoudig te doen via Kredietkaart, Bancontact of Paypal. De prijs van het autovignet is €14,95 inclusief verzendkosten.

 

De Umweltzone in Darmstadt

De milieuzone in Darmstadt bestaat niet alleen uit het centrum maar ook alle industrieterreinen, woonwijken en zelfs de voorsteden Eberstadt en Arheiligen vallen binnen het gebied. Je hebt dus zeker een milieuvignet nodig in Darmstadt. De grote ringwegen zoals de 26, 672, 5 en 3 zijn volledig vrijgegeven van het plakette. Alleen wanneer je deze snelwegen verlaat richting het gebied, dan is het wel verplicht om een geldige Umwelt sticker te hebben. Op de Darmstadt kaart kun je exact zien waar het gebied loopt. Zorg ervoor dat je uitzoekt of je de Darmstadt Umweltzone in komt zodat je geen boete riskeert.

Met de auto naar Darmstadt

Met de wagen naar Duitsland is de meest gekozen vorm van vakantie vieren in ons buurland. Rijden op de Duitse snelwegen is dan ook voor de meeste Belgen geen probleem. Vanuit Brussel en Antwerpen is het 410 kilometer rijden naar deze plaats. Je rijdt via Keulen en Bonn naar het zuiden en net onder Frankfurt vind je deze plek. Maar 30 kilometer onder Frankfurt is deze stad te vinden en wordt daardoor ook vaak gecombineerd met Frankfurt. Vanuit Gent is het ruim 460 kilometer rijden en ben je daarmee iets langer dan vier uur onderweg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Darmstadt

De Darmstadt bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen, hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet. De belangrijke hoogtepunten liggen binnen de milieuzone, wees je daarvan bewust.

Luisenplatz in Darmstadt

Burcht Frankenstein

Verreweg de meest bekende trekpleister van de plaats, is deze burcht. Het gebouw stamt al uit 1250 en is erg goed bewaard gebleven. Je kunt de burcht van binnen bezoeken en daar heb je zeker een paar uur de tijd voor nodig.

 

Rathaus

Het oude stadhuis staat midden in het centrum en vormt een belangrijke trekpleister. De bouwstijl is typisch Duits en de rode details zorgen voor een extra unieke uitstraling. Voor het stadhuis vind je een gezellig plein waar je lekker kunt lunchen of borrelen.

 

Waldspirale

Dit architectonische hoogtepunt bevindt zich aan de noordrand van het centrum. Het gebouw dateert uit 1990 en kent een bijzondere architectonische stijl die door de Oostenrijker Friedensreich Hundertwasser is ontworpen.

 

Parkeren in Darmstadt

Parkeren is in het centrum maar ook daarbuiten goed mogelijk. Doordat het niet zo’n grote plaats is, vallen de parkeerkosten enorm mee. Je kunt in het centrum parkeren in de parkeergarage Grafenstraße voor maar €2,00 euro per uur. De garages in het centrum zijn allemaal 24 uur per dag geopend. Je kunt hier dus makkelijk een aantal uur staan terwijl je zelf de mooie bezienswaardigheden kunt gaan ontdekken. Buiten het centrum kun je parkeren in parkhaus Röhm en vervolgens ongeveer 20 tot 30 minuten wandelen naar het centrale plein. Dit kost je maar €1,50 per uur of €12 euro per dag.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Voor welke steden in Duitsland is een milieusticker nodig? Een vraag die voor vele vakantiegangers erg belangrijk is. Zoals je nu al weet is voor Darmstadt sinds 2015 een milieusticker nodig maar het is niet de enige stad. München, Keulen en Hannover waren de eerste drie steden die de Umweltzone kregen. Gevolgd door inmiddels ruim 70 plaatsen die het speciale gebied hebben. Controleer dus van tevoren of plekken die jij gaat bezoeken mogelijk een speciale zone hebben. Verder zijn er een aantal steden die een dieselverbod hebben.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen