Vignet en Umweltzone Darmstadt


Aanvraagformulier

De Milieusticker Voor Darmstadt


Darmstadt in Duitsland heeft sinds 1 november 2015 een umweltzone ingesteld. Sindsdien zijn alleen auto’s van de “schoonste” categorie, een groene milieusticker, welkom in de stad. Je hebt de sticker, in Duitsland bekend onder de naam “Umweltplakette”, in een groot gedeelte van Darmstadt. Op deze pagina vind je alle informatie over de milieuzone van Darmstadt. Klik hier als je op zoek bent naar een overzicht van andere Duitse steden met een milieu zone. Meer algemene informatie over de Duitse milieuzone vind je op onze homepage.

 

Milieuzone Darmstadt – Dynamische Kaart van de Umweltzone

In onderstaande kaart vind je de volledige umweltzone van Darmstadt. Wat direct opvalt is dat niet alleen het centrum van de stad, maar ook een groot gedeelte van de gemeentelijke buitengebieden binnen de zone vallen.

 

Het gevolg is dat alle bedrijventerreinen, woonwijken en de voorsteden van de stad Arheiligen en Eberstadt, binnen de zone vallen.

 

Dit is een uitzonderlijke situatie, want in veel grote steden geldt de zone alleen voor het stadscentrum.

 

De milieuzone in Darmstadt geldt niet op de Duitse Autobahnen rondom de stad. Je kunt op de A5, de A67 en de A672, maar ook op de B3 en de A661 gewoon rijden zonder een vignet te hebben aangevraagd. Ook de dierentuin is vanuit het oosten zonder milieuvignet gewoon te bereiken.

 

 

Parkeermogelijkheden Binnen De Milieuzone

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in Darmstadt. In het centrum vind je verschillende parkeergarages waar je tegen betaling je wagen kunt parkeren. Een aantal daarvan, waaronder:

  1. Q-Park Luisencenter
  2. Q-Park Schlossgaragen
  3. Q-park Zentrum

 

De genoemde garages zijn 24 uur per dag geopend. Uiteraard kun je hier alleen parkeren als je een groene milieusticker hebt. Komt jouw wagen niet in aanmerking voor dit type sticker, parkeer dan bij het winkelcentrum vlakbij de afslag Griesheim vanaf de A67. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om met tramlijn 4 of tramlijn 9 naar de stad af te reizen. Dit is één van de weinige mogelijkheden die je hebt wat betreft parkeren buiten de milieuzone. Dit komt door de enorme omvang van de Umweltzone in deze stad.

 

De bezienswaardigheden van Darmstadt
Deze stad staat al jaren bekend als de technische stad van Duitsland. Hoewel deze stad van de wetenschap vooral een grote trekpleister is voor studenten die een technische opleiding willen volgen, komt de stad ook steeds meer in trek bij toeristen. En dit is terecht, want je vindt hier mooie bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de heuvel Mathildenhöhe, waar je verschillende highlights vindt, zoals het Hertogelijk paleis, het stadhuis, de huizen van Glyukert en nog veel meer. In het stadscentrum vind je bovendien het mooie Luisenplatz. Ook is de Sint-Maria Magdalena kerk, gebouwd op initiatief van Russische keizer Nicolaas II, een mooi gebouw om te bezoeken.

 

 

Milieusticker voor Darmstadt Online Aanvragen

 

Bestel je je vignet op een werkdag voor 15.00 uur? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden met Bpost. De levering duurt gemiddeld zo’n 2 – 3 werkdagen. Heeft u heel veel haast? Tegen een meerprijs kunnen wij de sticker met extra spoed versturen, hij is dan gegarandeerd de volgende dag in huis.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart