Vignet en Umweltzone Bremen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Bremen verplicht

Umweltzone Bremen is pas op 1 januari 2019 ingevoerd. Voor iedereen is het dus nog even wennen dat je een milieusticker voor Bremen nodig hebt. Het gehele centrum valt binnen de zone dus voornamelijk toeristen moeten hier zeker rekening mee houden. Binnen dit gebied heb je dus een Bremen autovignet nodig. Zonder Duits milieuvignet loop je het risico op een boete, die bedraagt maar liefst €80 euro. Zo verandert een leuke vakantie ineens in een vervelende situatie, je wilt dit dus ten alle tijden voorkomen. Daarom vertellen wij jou hier alles over het Umweltplakette voor Bremen.

Milieusticker Bremen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bremen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bremen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Bremen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieuvignet Duitsland qua prijs? Valt enorm mee! Zeker in vergelijking met de boete van €80 euro, valt de prijs van het vignet mee. De milieusticker kost namelijk maar €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt de Umweltplakette kopen in Duitsland, maar dit is lang niet zo eenvoudig als online bestellen. Belangrijk om te weten is dat je met dit bewijs alle Duitse steden kunt bezoeken. Het is dus niet alleen geldig voor één enkele stad. Het aanschaffen van het plakette is dus absoluut aan te raden. Op onze website kun je dit binnen vijf minuten bestellen en bestel je voor 15:00 wordt het dezelfde dag nog verzonden. Zo kun je zorgeloos op vakantie naar Duitsland!

 

De Umweltzone in Bremen

De Umweltzone in Bremen omvat het grootste gedeelte van de stad, wat goed te zien is op de onderstaande kaart van de stad. Vrijwel alle Bremen bezienswaardigheden vallen hierbinnen. Wijken die binnen de milieuzone vallen zijn Altstadt, Neustadt, de oostelijke voorstad en delen van Schwachhausen. Op de interactieve kaart kun je precies ontdekken of jouw bestemming hier ook binnen valt. Een voordeel is wel dat het treinstation wel vrijgegeven is. Het station is alleen vrij om te passeren of mensen te brengen/ophalen, parkeren mag je in deze omgeving alleen als je hier werkt. Verder kun je ook gewoon gebruik maken van de ringwegen E234, 281,6 en 1 zonder een Bremen vignet nodig te hebben.

Met de auto naar Bremen

Het is een populaire bestemming om vanuit België naartoe te rijden. De Bremen in Duitsland bezienswaardigheden zijn namelijk zeker de moeite waard. Het makkelijkst is om te rijden via Utrecht in Nederland. In dit geval is Antwerpen de makkelijkste stad om te passeren vanuit daar is het maar 4,5 uur rijden. Brussel en Gent liggen iets zuidelijker en vanuit daar heb je dus een langere weg af te leggen. Het is namelijk een stad die erg noordelijk in Duitsland gelegen is. Vanuit België maar 100 kilometer voor Hamburg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Bremen

Helaas is het grootste gedeelte van het oude centrum in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. Gelukkig zijn er een aantal mooie bouwwerken gespaard gebleven en die zijn dan ook zeker het bezoeken waard. Hieronder de drie hoogtepunten in Bremen!

het stadhuis in Bremen

Stadhuis

In het hart van de stad, aan het marktplein vind je het stadhuis. Dit adembenemende bouwwerk stamt uit 1608 en heeft één van de mooiste trapgevels van het hele land. Helaas wordt het stadhuis nog steeds gebruikt en kun je niet binnen kijken.

 

St. Petri Dom

Met de twee hoge toren, torent de St. Petri Dom letterlijk boven de stad uit. Je kunt de kerk gratis bezoeken en ook één van de toren kan beklommen worden. Het uitzicht vanuit daar is prachtig, je kunt de hele stad zien liggen.

 

Schnoor

Het oudste gedeelte is Schnoor, inmiddels een veel bezochte wijk door de mooie authentieke bouwstijl. De kleurrijke huisjes en de gezellige winkeltjes maken het helemaal af. De middeleeuwse gebouwen geven je meteen weer een kijkje terug in de tijd.

de wijk schnoor in bremen

Waar parkeren in Bremen?

In Bremen is lang parkeren gelukkig geen probleem. Hoewel in Bremen centrum parkeren niet langer mag dan twee uur, kan je op overige plekken wel lang parkeren. Het makkelijkst is daarom om in een parkeergarages te parkeren. Daar is parkeren ook goedkoop in vergelijking met het centrum. In het centrum betaal je €2 euro per uur. In Q park in Bremen betaal je maar €5 euro per dag. Zo kun je zonder problemen alle hoogtepunten van de stad ontdekken. Bij H+ in de stad parkeren kun je ook doen voor €16 euro per dag. Waar parkeren voor de kerstmarkt in Bremen? Je kunt dan het beste kiezen voor één van de parkeergarages.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Steden in Duitsland met een milieusticker vind je hier op een rijtje. Bremen is namelijk niet de enige stad in Duitsland die een milieuzone heeft. Ook andere steden hebben dit gebied en daarvoor heb je een milieusticker nodig. Je kunt overigens één Umweltplakette voor alle zones gebruiken, dit is namelijk gekoppeld aan jouw kenteken. Alleen wanneer je een andere auto hebt, heb je dus een nieuwe sticker nodig. Een goede investering dus zodat je altijd zonder zorgen spontaan op vakantie kunt naar een leuke Duitse stad.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen