Vignet en Umweltzone Bremen


Aanvraagformulier

De milieuzone van Bremen

 In veel Duitse steden zijn Umweltzones in gesteld. Het doel van deze zones is het weren van te vervuilend vervoer in de steden, om de verslechtering van de luchtkwaliteit te reduceren. Sinds 1 januari 2009 is er ook sprake van een milieuzone in Bremen. Deze zone omvat niet alleen het historische stadscentrum, maar ook de oostelijke voorstad, bepaalde delen van Scwachhausen en grote delen van Neustadt. Een groot voordeel voor veel automobilisten is wel dat het station niet binnen de zone valt en je hier dus gewoon met de auto heen kunt rijden. De meeste bezienswaardigheden van Bremen zijn gelegen in de Umweltzone en dit heeft gevolgen voor mensen die deze stad met de wagen willen bezoeken.

 

De milieusticker voor Bremen online kopen

Om te mogen rijden in de Umweltzone van Bremen, moet je een milieusticker of een Umweltplakette voor Bremen aanvragen. Dit vignet vraag je aan op basis van het kenteken van je voertuig. Alleen auto’s met groene stickers zijn welkom in de milieuzone van de stad. De auto sticker kan je eenvoudig online bestellen op onze website. Wij verkopen niet alleen het Bremen autovignet, maar ook voor andere steden in Duitsland met een milieuzone kan je bij ons terecht.

 

Eenvoudig en snel een milieusticker voor heel Duistland bestellen? Dat kan! U kunt deze sticker bij ons aanvragen en wij zorgen ervoor dat de sticker dezelfde dag nog per post naar u wordt verzonden. U kunt zorgeloos op reis naar Bremen.

 

Informatie over parkeren

Binnen de milieuzone heb je sowieso een geldig Bremen vignet nodig om hier te kunnen parkeren. Hoewel het station niet binnen de zone valt, is het niet slim om hier te parkeren. Parkeren bij het station is alleen toegestaan voor werknemers van bedrijven die gevestigd zijn in de straten rondom het station. Je riskeert dus een boete wanneer je hier je auto parkeert! Gelukkig zijn er in het centrum van de stad voldoende parkeerplekken voor auto’s met een groene milieusticker. Je kunt parkeren in diverse parkeergarages, waaronder Q-park Bremen of de garage van het H+ hotel, en op P+R terreinen. Gewoon op parkeerplekken in de stad parkeren kan uiteraard ook, maar in het stadscentrum mag dit niet lang: slechts voor een maximum van 2 uur. Wanneer je echt goedkoop wil parkeren, kan je je wagen het beste buiten het stadscentrum op een gratis parkeerplek parkeren en de rest van de afstand naar het centrum met het OV verder reizen.

Vraag je je af waar je kunt parkeren voor de kerstmarkt in Bremen? Het is het meest verstandig om je auto te parkeren in een van de parkeergarages, waar je al kunt parkeren voor €5 per dag.

 

Bezienswaardigheden in Bremen in Duitsland

In deze mooie stad, en met name in het historische centrum, vind je veel bezienswaardigheden. Hieronder vind je de mooiste highlights die je niet mag missen:

  • Het stadhuis van Bremen ligt aan de Markt. Het gebouw stamt uit de vijftiende eeuw en is een prachtig en opvallend gebouw om van buiten te bewonderen.
  • De St. Petri Dom. De Dom van Bremen is een must-see in deze stad! De kerk is te herkennen aan haar twee hoge torens en is te vinden op het Rathausplatz, midden in het centrum van de stad. Je kunt de kerk ook van binnen bewonderen.
  • De Kunsthalle. Dit kunstmuseum heeft tentoonstellingen van schilderijen en andere kunstwerken uit de veertiende tot de twintigste eeuw. Je vindt hier werken van zowel onbekende als bekende schilders, zoals Monet, Vincent van Gogh en Camille Corot.
  • De Fallturm. Deze toren is niet te missen wanneer je door de stad loopt, dankzij haar hoogte van maar liefst 146 meter. De toren lijkt van afstand wel bij een kasteel te horen, maar niets is minder waar: deze toren is een druppeltoren van het Centrum voor Toegepaste Space Technology en Microgravity van de Universiteit van Bremen.

 

Milieuvignet aanvragen

Je kunt op onze website heel eenvoudig een Duits milieuvignet aanvragen. Bestel je de sticker op werkdagen voor 15.00 uur? Dan heb je deze binnen 2 – 3 werkdagen al in huis. De prijs van een milieuvignet voor Duitslandis €12,95, inclusief verzendkosten. Het vignet is geldig in alle Duitse steden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart