Vignet en Umweltzone Bonn


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Bonn verplicht

Sinds 1 januari 2010 is Bonn ook één van de Duitse steden waar een vignet voor nodig is. De milieuzone in Bonn is ingesteld om ervoor te zorgen dat de luchtvervuiling in de stad afneemt. Wanneer je dus met de auto naar Bonn gaat, dan heb je een milieusticker voor Bonn nodig. Deze sticker is gekoppeld aan jouw kenteken en kun je makkelijk online bestellen. Niet in het bezit van een vignet voor Bonn? Dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Zeker omdat de stad maar net over de grens ligt, is het belangrijk dat je bewust bent van de milieuzones in Bonn.

Milieusticker Bonn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bonn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bonn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Bonn bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een groene sticker voor Duitsland kopen is erg eenvoudig. Je kunt dit gewoon doen vanuit België en hoeft daar niet eens de deur voor uit. Via onze website is het al binnen enkele minuten geregeld. Je hebt alleen jouw kentekenbewijs nodig en natuurlijk de mogelijkheid om te betalen. Het betalen kan op verschillende manieren namelijk met PayPal, Bancontact of Kredietkaart. De kosten van de milieusticker voor Duitsland en dus Bonn bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je voor 15:00 besteld, wordt het vignet nog dezelfde dag verzonden.

 

De Umweltzone in Bonn

Waar is de milieusticker nodig voor Bonn? Het grootste gedeelte van de stad valt binnen deze zone. Vanaf de Rijn aan de westkant van de stad tot de Professor-Neu-Allee aan de oostkant. De wijken Nordt-, West- en Südstadt, Gronau, Konrad-Ardenauer-Platz, Castell en Zentrum vallen hier dus binnen. Mocht je dus naar deze wijken willen reizen, dan is een vignet voor Duitsland en dus Bonn nodig. De ringwegen van de stad zijn uitgesloten, 1,3, 4, 57 en 555 kun je gewoon gebruiken zonder een vignet. Wanneer je de ringwegen verlaat richting het centrum van de stad, dan dien je wel in het bezit van een milieusticker te zijn.

Op de onderstaande kaart van de milieuzone van Bonn is goed te zien waar het vignet verplicht is. Gebruik de zoekfunctie om jouw hotel op te zoeken en kom er direct achter of deze in het milieugebied ligt.

Met de auto naar Bonn

Met de auto naar de stad Bonn in Duitsland is voor de meeste Belgen een eitje. Het is vanuit Brussel en Antwerpen maar 230 kilometer en dus ben je binnen 2,5 uur in de stad. Kom je uit Gent? Dan moet je op 3 uur rekenen maar zelfs dat is goed te doen. De snelste route is door Nederland via Düren. Als je de stad alleen passeert om bijvoorbeeld naar Frankfurt of Mannheim te reizen en dus alleen de snelwegen gebruikt, dan heb je geen plakette nodig.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Bonn

De stad Bonn in Duitsland kent veel toerisme. Dit komt mede door de Bonn bezienswaardigheden, die je overal in het centrum vindt. Hieronder de leukste drie op een rijtje!

uitzicht vanaf het drachenburg kasteel in Bonn

Kerstmarkt Bonn

Half december is de grootste trekpleister weer aanwezig. De kerstmarkt trekt jaarlijks enorm veel bezoekers vanuit Duitsland, België en Nederland. De hele stad is omgetoverd in kerstsferen en dat vinden veel reizigers aantrekkelijk.

 

Musea in de stad

Musea in Bonn in Duitsland bevinden zich vrijwel allemaal aan de Museumsmeile, een straat die huis biedt aan een aantal van de mooiste musea van het land. Zoals de Bundeskunsthalle, Haus der Geschichte, Kunstmuseum en Museum Koenig. Kortom genoeg te doen voor iedereen die gek is op musea.

 

Kurfürstliches Schloss

De bisschop van Keulen liet veel van zijn paleizen en kastelen bouwen in de nabijgelegen stad Bonn. Daarom vind je nog enkele van deze indrukwekkende gebouwen zoals het Kurfürstliches Schloss. Het centrum heeft daardoor een koninklijke sfeer.

foto van Bonn

Parkeren in Bonn

Je kunt goedkoop parkeren in Bonn op verschillende plekken zowel binnen als buiten het centrum. In het centrum kun je langs de straten parkeren van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 20:00. Helaas mag je hier maar twee uur staan, niet ideaal wanneer je bezienswaardigheden wilt ontdekken. Het tarief ligt laag, voor een Duitse stad. Voor maar €1,30 kun je hier een uur staan. Wanneer je verder uit het centrum gaat, ligt de prijs nog lager, namelijk maar €1 euro per uur. Een andere optie is een parkeergarages zoals Hauptbahnhof of Rabinstrasse. Hier betaal je €0,80 per uur en kun je zolang staan als je zelf wilt. Belangrijk is wel dat niet alle garages 24 uur per dag geopend zijn dus houdt de openingstijden in de gaten. Gratis parkeren in Bonn is helaas geen optie, tenzij het bij jouw accommodatie zit inbegrepen.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Milieuvignet voor Duitsland nodig in welke steden? Een vraag die wij vaak krijgen! Handig is dus om deze lijst te bekijken. Hierop vind je namelijk alle steden waar ook een milieuzone is te vinden. Dit overzicht zorgt ervoor dat je in één oogopslag kunt zien welke steden ook zo’n gebied hebben. Op een vakantie naar Duitsland? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook een Umweltplakette nodig dus zorg dat je die ruim op tijd aanvraagt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen