Vignet en Umweltzone Bonn


Aanvraagformulier

De milieusticker voor Bonn

Sinds 1 januari 2010 geldt er een vignetplicht in deze Duitse stad. Dit betekent dat je een milieusticker nodig hebt voor Bonn. Dit is een sticker die aangeeft dat jouw voertuig niet te vervuilend is om de luchtkwaliteit van de stad ernstig aan te tasten. Door automobilisten te verplichten een vignetop kenteken aan te schaffen om het stadscentrum van de stad binnen te mogen rijden, kunnen te vervuilende voertuigen uit de stad worden geweerd.

Bij de invoering in 2010 mochten auto’s met de rode, gele en groene sticker de stad nog in. Sinds de zomer van 2014 zijn enkel wagens met groene vignetten welkom in Bonn. Je kunt op deze website een groene sticker voor Duitsland kopen.

De Umweltzone van Bonn

De Umweltzone in Bonn omvat een groot deel van de stad. In de wijken Castell, Zentrum, Nordtstadt, Weststadt, Südstadt, Gronau, Konrad-Ardenauer-Platz en Professor-Neu-Alee ben je verplicht om met een milieusticker voor Bonn op je wagen rond te rijden. Wat opvalt is dat alleen het westelijk gedeelte van de stad binnen de umweltzone valt.

Als je de stad vanuit het noorden nadert over de A 555 rij je direct de milieuzone van Bonn in. De Duitse autobahnen A565 en A 562 vallen buiten de zone. Indien je op de snelweg blijft hoef je géén milieusticker voor Bonn aan te schaffen. Het milieuvignet is pas noodzakelijk als je de stad daadwerkelijk in rijdt.

 

De Stad Bonn

De Duitse stad Bonn is een mooie stad die meer aandacht verdient. Je vind hier een verrassende hoeveelheid mooie highlights en vanuit België ben je binnen drie uur in deze leuke Duitse stad net over de grens. Wanneer je met de auto naar deze stad rijdt, ben je verplicht om een vignet voor Bonn aan te vragen. Over dit milieuvignet en de milieuzone van deze stad, vertellen we je in dit blog meer.

 

Goedkoop parkeren

In de stad heb je verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt zowel binnen als buiten het centrum parkeren. Wanneer je je wagen binnen het stadcentrum wilt parkeren, kan je langs de straten parkeren tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Wel geldt hier een maximale parkeerduur van 2 uur. In de binnenstad betaal je €1,30 per uur en in de rest van het stadscentrum betaal je €1 per uur. Voor de parkeerterreinen Am Hauptbahnhof en Rabinstrasse gelden andere tarieven: hier betaal je op maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur €0,80 per uur. Je kunt er ook voor kiezen om je voertuig in een parkeergarage te parkeren. Niet alle parkeergarages zijn 24/7 geopend, maar wel zijn de garages relatief goedkoop. Parkeren in een parkeergarage is vanwege de drukte in de stad een goede optie wanneer je de kerstmarkt van Bonn bezoekt in de decembermaand. Gratis parkeren in Bonn is in het stadscentrum niet mogelijk, maar je kunt ervoor kiezen om je wagen buiten het centrum te parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum af te reizen.

 

Bezienswaardigheden in Bonn


De laatste jaren neemt het toerisme in Bonn in Duitsland toe en in deze Duitse stad zijn er genoeg mooie plekken die je kunt bezoeken. Het centrum van de stad is relatief klein en de highlights liggen dichtbij elkaar. Het Altes Rathaus is een mooi gebouw dat middenin de stad staat. Het Rathaus is gebouwd in rococostijl en springt direct in het oog. Ook de Münster van Bonn is de moeite waard. Deze kerk is gemakkelijk te herkennen aan haar vieringtoren van maar liefst 82 meter hoog. Verder zijn er leuke musea in Bonn in Duitsland. Ben je een kunstliefhebber? Breng dan aan de onderstaande musea een bezoek tijdens je stedentrip:

  • De Bundeskunsthalle. In dit museum vind je geen permanente collectie van het museum zelf, maar vind je tijdelijke tentoonstellingen van werken uit de gehele wereld. Het gebouw zelf is van buiten al de moeite van het bewonderen waard, dankzij de opvallende bouwstijl.
  • In het Kunstmuseum Bonn vind je Rijnlandse kunst, gemaakt in de periode van de Tweede Wereldoorlog tot aan het heden.
  • In het Haus der Geschichte vind je de mooiste tentoonstelling over de moderne geschiedenis van Duitsland.
  • In het Museum Koenig vind je geen schilderijen of beelden, maar honderden skelleten en opgezette dieren. Dit zoölogische museum bestaat al sinds 1929 en heeft sindsdien een indrukwekkende collectie opgebouwd.

 

Een milieusticker aanvragen voor Duitsland

Niet alleen in Bonn, maar ook in veel andere grote Duitse steden moet je voor je wagen een vignet voor Duitsland aanvragen. In dit overzicht kan je zien voor welke steden je een sticker voor Duitsland nodig hebt. Je kunt je milieusticker bij ons bestellen. Dit is goedkoop, gemakkelijk en eenvoudig. Bestellen voor 15.00 uur op werkdagen betekent dat je milieusticker dezelfde dag wordt verzonden. De gemiddelde levertijd bedraagt 2 – 3 werkdagen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart