Vignet en Umweltzone Balingen


Aanvraagformulier

Tegenwoordig gaat reizen naar Duitsland met de wagen gepaard met het aanvragen van een milieuvignet. In veel Duitse steden, en op sommige plekken zelfs op de Duitse Autobahn, gelden er al jaren milieuzones waar niet alle voertuigen meer welkom zijn. Balingen in Duitsland is niet anders. Voertuigen die té vervuilend zijn en hiermee de luchtkwaliteit in de steden ernstig verslechteren, worden geweerd uit de steden door middel van milieustickers. Iedere automobilist moet een eco vignette op de voorruit van zijn/haar wagen geplakt hebben. De kleur van deze sticker geeft aan hoe vervuilend het voertuig is. Alleen auto’s met een groene sticker hebben toegang tot de Umweltzones in de verschillende steden. De grootte van een zone is per stad verschillend. In dit blog gaan wij verder in op de milieuzone van Balingen, een stad gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland.

 

De Umweltzone van Balingen

In de Duitse stad Balingen geldt sinds 1 april 2017 een Umweltzone of een milieuzone waar te vervuilende voertuigen niet meer welkom zijn. Deze zone, die ook wel de groene zonewordt genoemd, omvat niet alleen het centrum van de stad, maar ook alle wijken die het centrum omringen. Voor mensen die met de wagen naar Balingen rijden en rijden in een wagen waar geen groen Umweltplakettevoor aangevraagd kan worden, geldt dat zij hun vervoersmiddel beter buiten de stad kunnen parkeren en vanaf die locatie het beste met het openbaar vervoer kunnen afreizen naar het stadscentrum.Parkeren binnen de milieuzone

Binnen de zone van deze stad, kan je voornamelijk parkeren in parkeergarages. Hier parkeer je uiteraard tegen betaling. Wanneer je liever gratis parkeert, kan je je auto beter buiten het stadscentrum parkeren en vanaf je parkeerplek verder reizen met het openbaar vervoer.

 

De mooiste bezienswaardigheden van Balingen

Balingen is een mooie stad met mooie bezienswaardigheden. De bekendste highlight van de stad is absoluut Burg Hohenzollern. Dit prachtige kasteel, gelegen in het Zwarte Woud, ligt op een berg van bijna 900 meter hoog en torent letterlijk boven het landschap uit. Vanaf deze berg heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Het kasteel zelf werd rond de 11eeeuw gebouwd en is, na een belegering in 1423, opnieuw opgebouwd tot het kasteel dat je nu ziet staan. Je kunt het kasteel het gehele jaar door bezoeken. De openingstijden zijn in de winter iets beperkter dan in de zomer: van 1 november tot en met 15 maart is het kasteel voor bezoekers geopend van 10.00 uur tot 16.30.

 

Umweltplakette aanvragen

Wil je een milieuvignet Duitsland kopen? Dat kan op onze website. Je bestelt hier snel en eenvoudig jouw milieusticker voor jouw wagen. Plaats je je bestelling voor 15.00 uur? Dan geldt op werkdagen dat je bestelling normaliter binnen 2 tot 3 dagen wordt geleverd. Wil je meer weten over de Duitse umweltzone? In ons overzicht van steden vind je alle zones omschreven.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart