Vignet en Umweltzone Balingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Balingen verplicht

Hoewel Balingen geen grote Duitse stad is, heeft de stad wel sinds 1 april 2017 een groene zone. De stad in het zuiden van Duitsland staat met name bekend om het kasteel Burg Hohenzollern en wordt hierom dan ook vaak bezocht. De milieuzone omvat het hele centrum en de buitenwijken van de stad. Wil je hier rijden met de auto? Dan dien je in het bezit te zijn van een umweltplakette voor Duitsland. Mocht je dit niet doen? Dan loop je namelijk het risico om een boete te krijgen van €80 euro.

Milieusticker Balingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Balingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Balingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Balingen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je met de wagen naar Balingen gaat, dan heb je dus een umweltplakette nodig. Je kunt het vignet Duitsland kopen op onze website. Met deze sticker kun je zonder problemen Balingen in rijden met de auto. Na het bestellen wordt het autovignet vaak dezelfde dag nog verzonden. De prijs van het plakette is €14,95. Dit is per auto, het is namelijk verbonden aan het kenteken. De betaling kan eenvoudig voldaan worden via Paypal, Bancontact of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Balingen

Hoewel in de meeste steden de milieuzone zich beperkt tot het centrum, is dat hier niet het geval. Ook alle buitenwijken behoren namelijk tot dit gebied. Belangrijk is daarom dat je ten alle tijden een vignet voor Duitsland moet kopen als je naar deze stad gaat. Er zijn weinig plekken waar je kunt komen zonder de Umweltzone in te komen. Zorg wel dat je de kaart goed bekijkt zodat je ruim op tijd een sticker kunt aanschaffen. De A27 en A463 zijn vrijgesteld van het autovignet, zolang je op de snelweg blijft. Op de kaart van Balingen kun je met behulp van de zoekfunctie kijken of jouw hotel in de milieuzone ligt of niet. Zo weet je direct of je een sticker nodig hebt voor je autovakantie naar Duitsland.

Met de auto naar Balingen

De stad ligt in de deelstaat Baden Württemberg, wat ook wel bekend staat als het Zwarte woud. Vanuit Brussel rijd je het grootste gedeelte over de Duitse autobahn en ben je ongeveer 6 uur onderweg. Vanuit Brussel, Antwerpen en Gent is het ongeveer 600 kilometer. Je rijdt via Stuttgart, want Balingen ligt 80 kilometer onder deze stad. Reizen naar Duitsland is een populaire optie voor veel Belgen tijdens de vakanties. Ook een weekendje weg is een goede optie door de relatief korte afstand.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Balingen

De stad Balingen is een typisch Duitse stad waar je lekker doorheen kunt struinen. Toch liggen er ook een aantal bezienswaardigheden buiten Balingen. In dat geval is het een fijne plek om te overnachten.

uitzicht van zollernschloss in balingen

Zollernschloss

Dit prachtige slot ligt in het centrum van het mooie stadje. De kleine waterval voor het mooie vakwerkgebouw maakt het helemaal af. Inmiddels is het een museum en kun je dus ook de binnenkant bekijken.

 

Burg Hohenzollern

Het kasteel dat volgens velen de mooiste van heel Duitsland is, ligt vlakbij de stad. De 900 meter hoge heuvel zorgt ervoor dat het kasteel op een unieke plek ligt. Je kunt begrijpen dat je vanaf het kasteel een fantastisch uitzicht hebt over de gehele omgeving.

 

Büttenbach

Büttenbach is een natuurgebied wat je vanuit de stad goed kunt bezoeken. Het natuurgebied is een ideale plek voor wandelaars of mountainbikers. De 26 meter hoge waterval is het hoogtepunt van dit gebied.

Burg Hohenzollern in Balingen

Parkeren in Balingen

Zoals eerder aangegeven is de groene zone hier niet alleen in het centrum maar ook in de buitenwijken te vinden. Waar je ook wilt parkeren, je hebt dus een vignet nodig. Er zijn drie parkeergarages in het centrum van de stad die het makkelijkst zijn om in te parkeren. Allereerst parkeergarages Wilhelmstraße, Bahnhof of Stadthalle. In alle gevallen ligt het uurtarief tussen de €1,50 en 2 euro per uur of een dagkaart van €10 tot 12 euro. Vanuit daar ben je meteen in het centrum dus hoef je geen openbaar vervoer meer te gebruiken. Belangrijk is wel dat meeste garages niet 24 uur per dag open zijn dus controleer de openingstijden van tevoren.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Hoewel hier pas in 2017 de Umweltzone werd ingesteld, begon Duitsland al in 2008 met het instellen van deze gebieden. Grote steden zoals Hannover, München en Keulen waren de eerste die dit gebied kregen toegewezen. Sindsdien zijn er steeds meer Duitse steden waarvoor je een Umweltplakette nodig hebt. Ga je naast Balingen nog meer steden bezoeken, dan kan het handig zijn om de lijst met steden te controleren. Zodat je een goed beeld hebt van waar er wel en geen groene zone is.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen