Vignet en Umweltzone Augsburg


Aanvraagformulier

In Duitsland zie je het meer en meer: milieuzones waar niet alle voertuigen meer welkom zijn. Jaren geleden werd er al geconstateerd dat de luchtkwaliteit in de Duitse steden hard achteruit gaat, vanwege alle uitlaatgassen die achterblijven in de stad. Om de situatie te verbeteren, worden te vervuilende voertuigen nu geweerd uit het centrum van veel Duitse steden. Om onbezorgd naar een stad in Duitsland te kunnen rijden met je eigen vervoer, moet je een milieusticker of een eco vignette aanvragen. Zonder milieusticker heb je sowieso geen toegang tot het stadscentrum en alleen wanneer je een groen milieuvignet hebt, mag je met jouw auto de binnensteden in.

 

De Umweltzone van Augsburg

Om te mogen rijden in Augsburg, heb je sinds 1 juli 2009 een milieusticker nodig. De milieuzone van deze stad omvat de gehele binnenstad, inclusief het station. Als je met de auto naar deze fraaie Duitse stad gaat, moet je voor vertrek je vignet aanvragen, om zo toegang te kunnen krijgen tot de milieuzone van Augsburg. Dit eco vignet vraag je aan op basis van het kenteken van je voertuig. Dit betekent dus dat je geen vignet van iemand kunt lenen. Alleen met een vignet in de kleur groen heb je toegang tot de stad. Auto’s met gele of rode vignetten krijgen een boete wanneer ze de binnenstad toch binnenrijden.

 

Parkeren in Augsburg

Gratis parkeren in Augsburg is, net als in iedere stad, lastig, maar er zijn in de stad gelukkig wel veel parkeermogelijkheden. Heb je een milieusticker voor Augsburg aangevraagd en mag je met jouw voertuig de stad binnenrijden? Dan kan je je auto het beste parkeren in een van de goedkopere parkeergarages rond het historische centrum. Hier parkeer je voor zo’n €1,50 tot €2 per uur, met een maximaal dagtarief van ongeveer €11,50. Mag je met jouw auto de stad niet in? Dan kan je ervoor kiezen om je wagen net buiten de stad te parkeren, bijvoorbeeld op een P+R terrein, en vanaf daar verder te reizen met het openbaar vervoer.

 

Milieusticker voor Augsburg aanschaffen

Een milieusticker voor Duitsland kopen, kan gewoon online. Bestel je jouw vignet voor de Duitse Umweltzones vandaag voor 15.00 uur? Dan heb je je sticker de volgende dag al in huis. Bestel jouw milieuvignet voor Augsburg dus snel en geniet van deze mooie, oude en bijzondere stad. Wil je naar een andere Duitse stad? Op deze pagina hebben we een overzicht van alle Duitse milieuzones

 

Bezienswaardigheden in Augsburg

Augsburg is één van de oudste Duitse steden. De stad ligt in het zuiden van het land en de liefhebber van geschiedenis vindt hier mooie plekken om te bezoeken. We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

  • Het Jüdisches Kulturmuseum. Dit museum bevindt zich in een oude synagoge en hier vind je een presentatie van de geschiedenis en cultuur van het Jodendom vanaf de Middeleeuwen tot het heden.
  • Het Fuggerhaus. Dit mooie stadspaleis werd gebouwd door ‘de Fuggers’, rijke zakenlieden die leefden in de 15een 16e Dit paleis geeft een indruk van de rijkdom van deze mensen. Je vindt hier indrukwekkende zalen en mooie barokschilderijen.
  • De St. Ullrich- und St. Afra-kirche. Deze kerk in gotische stijl werd gebouwd bovenop het graf van de heilige Afra. De kerk is zowel van binnen als van buiten een mooie plek om te bezoeken, dankzij de verschillende bouwstijlen die er in en aan de buitenkant van de kerk te vinden zijn, en de mooie altaren en schilderijen die binnen de kerk te bewonderen zijn.
  • De St-Peter am Perlach kerk. Deze kerk is één van de oudste kerken van de stad en vindt haar oorsprong in de 11e Wanneer je deze kerk bezoekt, kan je direct het raadhuis van de stad bewonderen, waar de kerk tegenover ligt.
  • Augsburg Zoo. Wil je even iets anders? Bezoek dan de Augsburg Zoo, een van de 20 grootste dierentuinen van Duitsland. Hier vind je bijzondere diersoorten, zoals grevyzebra’s en onagers.
MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart