Vignet en Umweltzone Augsburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Augsburg verplicht

De mooie maar onbekende stad Augsburg ligt ongeveer 80 kilometer voor München. Sinds 1 juli 2009 is er een milieuzone in Augsburg ingesteld. Dit betekent dat het vereist is wanneer je binnen dit gebied bent, om met een milieusticker voor Augsburg te rijden. Hier kun je alles lezen over de regels omtrent rijden in deze stad. Belangrijk om te weten is dat je een boete riskeert van €80 euro wanneer je in Augsburg zonder milieusticker rijdt. Alle auto’s die in de zone rijden of geparkeerd staan, dienen in het bezit te zijn van dit eco vignette.

Milieusticker Augsburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Augsburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Augsburgs binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Augsburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Mocht je er dus achter komen dat je een milieuvignet nodig hebt, dan ben je hier aan het goede adres. Online kun je namelijk eenvoudig en snel voor alle Duitse steden een milieusticker voor Duitsland kopen. Het bestellen duurt maar enkele minuten en wanneer je voor 15:00 besteld, wordt het plakette nog dezelfde dag verzonden. De kosten zijn maar €14,95 en het autovignet is voor onbepaalde tijd geldig. Je kunt betalen via Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Het milieuvignet voor Augsburg is dus binnen no-time in huis.

 

De Umweltzone in Augsburg

De Umweltzone in Augsburg is op de kaart goed te zien. Wanneer je op de grote ringwegen zoals de B2, B300 en B17 blijft dan is het geen probleem. Maar als je van deze wegen af gaat, richting het centrum van de stad in Duitsland, dan heb je het plakette wel nodig. Denk eraan dat ook het treinstation van de stad binnen het gebied valt. Mocht je iemand van de trein gaan ophalen, dan is een geldig vignet ook nodig. Niet zeker of jouw eindbestemming in de zone ligt? Gebruik de zoekfunctie op onze handige interactieve kaart.

Met de auto naar Augsburg

Met de auto naar Augsburg is de makkelijkste optie vanuit België. Vanuit Brussel zak je meteen naar het zuiden af en rijd je via Saarbrücken en Stuttgart binnen 6,5 uur naar de stad. Antwerpen en Gent liggen een stukje verder. Vanuit daar moet je op ongeveer 7 uur rijden rekenen. De stad is met name bekend doordat het zo’n 80 kilometer voor het grote München ligt. De grote broer was al een stuk eerder dan Augsburg met een milieuzone instellen. Verder is het verkeer in en rond het centrum te vergelijken met het verkeer in Belgische steden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Augsburg

De mooiste bezienswaardigheden in Augsburg hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn de drie leukste trekpleisters.

 

Altstadt

Het oudste gedeelte van de stad wordt ook wel Altstadt genoemd. In deze stad ligt dit gedeelte niet meer in het huidige centrum. Mede daarom is het een leuk uitstapje om te maken vanuit het moderne centrum van de stad.

skyline van Augsburg met de kathedraal

Rathaus

Dit mooie statige gebouw, vormt het hart van de stad. Het mooie wit steekt goed af tegen de groene loden koepels. Voor het stadhuis in het Duitse Augsburg vind je het bruisende marktplein waar je ook goed overheen kunt struinen. Een mooie plek om de stad echt te kunnen proeven.

 

Fuggerei

De eerste sociale stad ter wereld, hier konden de arme en behoevende mensen terecht voor zorg en een woning. De familie Fugger, die deze sociale wijk heeft opgezet, had ook interesse in kunst en cultuur. Daarom is het een feestje om door deze bijzondere wijk heen te lopen. Voor Augsburg in Duitsland één van de bijzonderste bezienswaardigheden.

 

Parkeren in Augsburg

Gratis parkeren in Augsburg gaat helaas niet lukken. Op de onderstaande kaart kun je alle mogelijke parkeeropties vinden. Je kunt binnen of buiten het centrum parkeren en daar vind je hier meer informatie over. Buiten het centrum kun je voor ongeveer €8 tot 10 euro per dag parkeren. In het centrum rond het treinstation of de Altstadt liggen de prijzen iets hoger. Voor €1,50 tot 2 euro per uur kun je hier staan. Denk er wel aan dat de openingstijden niet altijd 24 uur per dag zijn dus dat je niet voor een dichte deur staat. In het moderne centrum van de stad zijn vrijwel geen parkeergarages en ben je afhankelijk van de plaats die er op straat is.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Hoewel we het nu hebben over de milieusticker Duitsland voor Augsburg, is deze sticker ook geldig in alle andere Duitse steden met zo’n zone. Je kunt het vignet dus eenmalig aanschaffen en vervolgens in alle steden met het vignet rijden. Het plakette is verbonden aan een kenteken dus zolang je dat kenteken hebt, kun je alle milieugebieden in Duitsland betreden zonder enige problemen. Handig is dus om van tevoren te controleren of alle steden die je gaat bezoeken wel of geen milieuzone kennen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen