Vignet en Umweltzone Dinslaken


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Dinslaken

 

Sinds 1 juli 2011 geldt er in de Duitse stad Dinslaken een Umweltzone waar alleen wagens met een groene milieusticker welkom zijn. In vergelijking met andere Duitse steden met een milieuzone is Dinslaken vrij klein. De stad ligt in het Noordwesten van het Ruhrgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De milieuzone van Dinslaken maakt dan ook onderdeel uit van de umweltzone in het Ruhrgebied. Op deze pagina vind je alle informatie over het vignet voor Dinslaken. Kijk op de startpagina voor meer informatie over het milieuvignet voor Duitsland. In dit overzicht vind je alle informatie over andere Duitse steden met een milieuzone.

 

 

Umweltzone Dinslaken – Milieuzone in dynamische kaart

Onderstaand vind je een dynamische kaart van de umweltzone van Dinslaken. De milieuzone in deze Duitse stad ligt tussen de Willy-Brandt- Straße, de A59, de Bruchstraße, de Brinkstraße, de Otto-Brenner-Straße en het treinstation. De straten die hier genoemd worden vallen zelf nog buiten de zone.

 

Er zijn ook een aantal uitzonderingen in de stad. Een aantal straten die bereikbaar zijn vanuit de Karlstraße en een bedrijventerrein aan de Otto-Brenner- Straße vallen niet binnen de zone en hier ben je met de auto dus ook welkom zonder autovignet voor Dinslaken.

 

De wagen parkeren in het Duitse Dinslaken

Je kunt prima parkeren in Dinslaken. Omdat de Umweltzone vrij groot is, is het het meest handig om er gewoon voor te kiezen om betaald te parkeren binnen de zone. Je kunt parkeren in één van de parkeergarages, of op parkeerplaatsen. Dit is wel allemaal betaald parkeren, omdat veel parkeergarages en grote parkeerplaatsen dichtbij het stadscentrum liggen, waar je ook de meeste bezienswaardigheden en winkels vindt.

De bezienswaardigheden in Dinslaken

Dinslaken is een historische stad langs de rivier de Rijn. De historie van deze stad gaat terug tot in de Middeleeuwen en hiervan vind je nog mooie overblijfselen. Bezoek bijvoorbeeld de oude burcht in het centrum en het openluchttheater dat daar direct naast te vinden is. Ook de Katch. Kirchengeheimde St. Vincentius is prachtig om te bezoeken. Deze kathedraal ligt in het centrum van de stad en steekt met haar opvallende kerktoren overal bovenuit. De kerk is zowel van binnen als van buiten te bezoeken. Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen? Ga dan naar het Naturpark Hohe Mark: het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen met een grote diversiteit aan landschappen waar je prachtige wandelingen kunt maken.

 

Met de wagen naar Duitsland

Ga je met je auto naar Duitsland? Houdt dan rekening met de gebruikelijke verkeersregels in Duitsland. Koop ook voor vertrek online alvast de milieusticker. Op onze website bestel je een wegenvignet voor slechts €12,95, inclusief verzendkosten. Bestel je je sticker op een werkdag vóór 15.00? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart