Vignet en Umweltzone Dinslaken


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Dinslaken verplicht

Hoewel Dinslaken een kleine Duitse stad is, heeft het wel sinds 1 juli 2011 een milieuzone. Deze Umweltzone zorgt ervoor dat je hier alleen met een autovignet voor Dinslaken mag komen. Alle auto’s die voldoen aan de euronorm eisen, komen in aanmerking voor een wegenvignet. Auto’s die voor 1993 gebouwd zijn, stoten te veel CO2 uit en mogen daardoor het centrum van verschillende steden in Duitsland niet meer betreden. Mocht je toch dit gebied betreden zonder een geldige milieusticker dan riskeer je een boete van €80 euro.

Milieusticker Dinslaken Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Dinslaken

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Dinslaken binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Dinslaken bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland kopen vanuit België is erg eenvoudig. Je hoeft nergens naartoe want het kan gewoon vanuit huis. Het bestellen van een Umweltplakette kost maar een aantal minuten tijd en is erg eenvoudig. Je hoeft alleen een kentekenbewijs te hebben en verder heb je één van de geaccepteerde betaalmiddelen nodig. Het betalen kan met PayPal, Bancontact of Kredietkaart. De kosten van het vignet bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je het voor 15:00 besteld, dan wordt het nog dezelfde dag verzonden.

 

De Umweltzone in Dinslaken

De zones van een milieusticker in Duitsland zijn het makkelijkst te zien op een kaart. Zo heeft Dinslaken in Duitsland ook een kaart waar je in één oogopslag de zone kunt zien. De grenzen van het gebied zijn de Willy-Brandt-Straße, de A59, de Bruchstraße, de Brinkstraße, de Otto-Brenner-Straße en het treinstation. Wanneer je op deze straten rijdt, dan bevind jij je nog buiten de zone maar wanneer je er afslaat richting het centrum dan ben je in het gebied. Daarnaast zijn er nog twee gebieden die binnen de milieuzone vallen maar waar een milieusticker toch niet nodig is. Het gebied waar een vignet verplicht is staat duidelijk aangegeven op de onderstaande kaart van Dinslaken.

Met de auto naar Dinslaken

Met de wagen naar Duitsland gebeurt vaak vanuit België. Mede omdat het natuurlijk een buurland is en we binnen een aantal uur op bestemming zijn. Zeker deze plek is een populaire plek om naartoe te gaan omdat Dinslaken dichtbij ligt. Vanuit Brussel en Gent hoef je maar 250 kilometer af te leggen en vanuit Antwerpen zelfs maar 200 kilometer. Vaak wordt de stad bezocht in combinatie met Essen, deze grote plaats ligt maar 30 kilometer ten noorden van Dinslaken.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Dinslaken

Bezienswaardigheden heb je niet heel veel in deze plaats. Toch zijn er in Dinslaken veel winkels die vooral Nederlanders en Belgen leuk vinden om te bezoeken. Daarnaast zijn er een aantal leuke hoogtepunten die je zeker moet bezoeken.

 

Förderturm Lohberg

Bijzonder is dat je hier nog de restanten kunt vinden van een steenkolenmijn. Vanaf de 19deeeuw werden er veel kolenmijnen opgericht in deze omgeving. Op maar weinig plekken vind je hier nog duidelijke restanten van.

 

Rotbach

Dit is een zijrivier van de Rijn, die grotendeels door Duitsland stroomt. Langs deze rivier vind je een gigantisch stuk natuurgebied wat erg populair is onder wandelaars en fietsers. Je kunt de hele rivier af fietsen of wandelen en zo een goed beeld van Dinslaken krijgen.

 

Parkeren in Dinslaken

De wagen parkeren in het centrum van de stad is geen enkel probleem. Er zijn verschillende parkeergarages waar jij jouw auto veilig kunt laten staan. De beste optie is Neutor Galerie, een garage die midden in het centrum ligt. Je betaalt hier €1,00 euro per uur of €8,00 euro voor een dagkaart. Verder kun je ook in de Sparkasse gratis parkeren voor één uur. Je moet dan dus wel binnen één uur terug zijn. Misschien is de Thyssenplatz nog wel de beste optie, hier kun je 24 uur per dag gratis staan. Het is wel een populaire straat om gratis te parkeren dus houdt rekening met drukte.

 

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Praktisch om te weten is dat een milieuvignet voor alle Duitse steden geldt. Dit betekent dat je het vignet wat je voor Darmstadt hebt aangevraagd ook voor Keulen, Bremen of Hamburg kunt gebruiken. Alle andere Duitse steden behoren dus tot hetzelfde Umweltplakette. Erg handig dus wanneer je vaker naar Duitsland wilt reizen. Je hoeft het vignet maar één keer binnen een aantal minuten aan te vragen en vervolgens kun je alle plaatsen zonder problemen bezoeken. Rekening houden met waar de zones zich bevinden is dan dus niet meer nodig.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen