Brandstofprijzen in Duitsland

Als je met de auto op vakantie gaat naar Duitsland, dan is het verstandig om je van tevoren even te verdiepen in de brandstofprijzen in Duitsland. Zo weet je wat je te wachten staat en hoeveel je aan brandstof gaat betalen tijdens je vakantie. Hieronder vertellen we je meer over de kosten waar je op kunt rekenen wanneer je met de auto op vakantie gaat naar Duitsland.

De brandstofprijzen in Duitsland

benzineprijzen DuitslandIn ieder land gelden andere brandstofprijzen, zowel voor benzine als voor diesel. Brandstofprijzen wisselen zeer regelmatig en worden zelfs op dagelijkse basis aangepast, vanwege de grote concurrentie. Het is daarom als automobilist erg interessant om de prijzen in de gaten te houden en te ontdekken waar je goedkoop kunt tanken. Het is sowieso handig om te weten dat de brandstofprijzen langs de Duitse snelweg (Autobahn) altijd duurder zijn dan de prijzen bij benzinestations die niet langs de snelweg liggen. Je kunt al gauw 5 tot 10 euro per tank besparen als je een paar kilometer verder rijdt om niet langs de snelweg te tanken. Dit geldt voor zowel de benzineprijs als de dieselprijs in Duitsland.

Een milieuvignet voor Duitsland

Als je met de auto naar Duitsland gaat, moet je naast de brandstofprijzen voor benzine en/of diesel, rekening houden met de kosten voor een milieuvignet Duitsland. Om Duitse steden in te mogen, moet je een milieuvignet op de voorruit van je auto hebben geplakt. Zonder vignet  heb je met de auto geen toegang tot steden en loop je zelfs het risico op een fikse boete. Een milieuvignet kan je aanschaffen in een Duits tankstation, maar het is handiger om deze al aan te schaffen voordat je Duitsland inrijdt. Je kunt de Umweltplakette kopen op onze website. Net zo makkelijk!

Met de auto naar Duitsland: met welke kosten houd ik rekening?

Ga je dus met de auto op vakantie naar Duitsland? Houd dan rekening met andere brandstofprijzen voor benzine en diesel en probeer zo min mogelijk langs de snelweg te tanken. Schaf tevens voor vertrek een milieuvignet aan, zodat je met de auto toegang hebt tot steden in Duitsland. Rijd je in een dieselauto? Houd er dan rekening mee dat je met jouw auto geen toegang hebt tot de Duitse steden Stuttgart en Düsseldorf.

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen