Op deze Duitse snelweg geldt een dieselverbod

Het verbod voor dieselwagens in Essen
Net als in veel andere steden in Duitsland, is er in Essen sprake van een milieuzone. Hier zijn niet alle auto’s meer welkom, vanwege de constant erger wordende luchtvervuiling in Duitse steden. Voor deze zones geldt dat je een milieusticker moet aanvragen (dit kan snel en eenvoudig op milieustickervoorduitsland.be). Ook diesels die niet voldoen aan de euro 6 dieselnorm zijn niet welkom in deze milieuzone. Omdat bleek dat de snelweg A40 die dwars door de stad loopt ook een grote veroorzaker is van de hoeveelheid fijnstof in de lucht en de ingestelde regels nog niet afdoende blijken is actiegroep Deutsche Umwelthilfe (DUH) naar de rechter gestapt, met een snelwegverbod als gevolg.

 

Het dieselverbod in Duitsland: nu ook geldig op snelwegen
De Duitse rechtbank heeft haar aandacht verschoven van alleen de steden naar de Autobahn, om zo verdere stappen te nemen in het terugdringen van de luchtvervuiling in Duitse steden. Vanaf juli 2019 zijn er op de Duitse A40 snelweg geen dieselvoertuigen meer welkom. Deze snelweg loopt dwars door de stad Essen en doordat dieselwagens nu nog over deze snelweg, en dus feitelijk door de stad mogen en kunnen rijden, wordt er in Essen op bepaalde plekken maar liefst 50 microgram stikstof per kubieke meter gemeten. Dit verbod voor dieselauto’s op de Autobahn kan grote gevolgen hebben voor mensen die buiten de stad werken.

 

Aangescherpte regels voor de Umweltzones in Duitsland

Niet alleen in Essen, maar ook in andere steden worden de regels steeds meer aangescherpt. Zo is de verwachting dat de steden Frankfurt, Berlijn, Aken, Stuttgart en Mainz dit jaar ook te maken gaan krijgen met strengere regels en zou het zelfs zo kunnen zijn dat er in Frankfurt en Berlijn vanaf het einde van 2019 een verbod ingesteld wordt voor euronorm 5 diesels (euro 5 diesels), en dus alleen euro 6 diesel nog toegestaan zijn in deze zones. Voor meer informatie over alle Duitse zones kun je hier terecht. Je kunt bovendien hier een milieusticker voor Duitsland bestellen?

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen