Waar moet je het milieuvignet voor Duitsland plakken?

Autovakantie naar Duitsland

Tegenwoordig gelden er in veel Duitse steden milieuzones, waarbinnen auto’s die té vervuilend zijn niet meer toegestaan zijn. Dit is ingesteld om zo de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Voor een vakantie naar Duitsland met de wagen is het daarom verplicht om een milieuvignet voor Duitsland aan te schaffen.

 

Het verplichte wegenvignet

De milieuzones of Umweltzones in Duitsland zijn ingevoerd in verschillende grote Duitse steden, en zelfs al op één autosnelweg (de A40 die door de stad Essen heen loopt). Om überhaupt toegang te hebben tot deze zones, moet je een milieusticker op de voorruit van je auto hebben geplakt, en deze sticker moet dan ook nog een groene sticker zijn, die aantoont dat jouw wagen schoon genoeg is om de stad binnen te mogen rijden. Helaas zijn veel auto’s erg vervuilend. Dieselwagens, bijvoorbeeld, zorgen voor een enorme uitstoot van fijnstof, waardoor de luchtkwaliteit zeer snel verslechterd. De ingevoerde Duitse milieuzones moeten een einde maken aan de ernstige luchtvervuiling.

Natuurlijk zijn er ook consequenties. De invoering van de Umweltzones houdt in dat niet iedereen overal meer welkom is met zijn/haar wagen. Zeker in het geval van de A40 autoweg die door Essen heen loopt, betekent dit een grote beperking voor mensen die gebruik maken van de Autobahn om bijvoorbeeld op hun werk te komen. Ook betekent het dat mensen die een weekendje naar een Duitse stad willen met de auto, mogelijk buiten de stad moeten parkeren op een P+R-terrein, en vanaf daar verder moeten reizen met het openbaar vervoer, omdat hun wagen te vervuilend is om de stad binnen te mogen rijden.

 

Milieusticker voor Duitsland: waar plakken?

De milieusticker of het Umweltplakette moet aan de rechterhoek van de binnenkant van de voorruit kleven. Het vignet moet goed zichtbaar zijn. Om de sticker aan de binnenkant van de ruit te plakken, haal je het maanvormige en doorzichtige folie voorzichtig van het vignet af, waarna je deze tegen de voorruit aan kunt plakken. Laat het Umweltplakette kleven op een droge en vetvrije plek. De sticker is eenmalig te gebruiken. Dit betekend dat wanneer de sticker op de auto kleeft, dat deze niet meer herplaatst kan worden.

 

Vervangen voorruit

Moet de voorruit van je wagen vervangen worden? Dan betekent dat, dat je ook een nieuwe milieusticker moet aanvragen om met de auto naar Duitsland (en specifiek: Duitse steden) te mogen rijden. Je kunt in dat geval in onze online shop een nieuwe sticker aanvragen. Bestel je deze voor 15.00 uur? Dan verzenden wij jouw vignet nog diezelfde dag.

 

Milieuvignet Duitsland nu aanschaffen

Ga je op autovakantie naar Duitsland en wil je een Umweltplakette kopen? Bestel dan snel jouw vignet op onze website en ga goed voorbereid op reis!

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen