Vignet en Umweltzone Reutlingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Reutlingen verplicht

De Umweltzone in Reutlingen werd ingevoerd kort na het instellen van de eerste milieuzones in Berlijn, Keulen en Hannover. Deze stad, die een aantal kilometer onder Stuttgart ligt, heeft sinds dat moment dus de verplichting van een milieuvignet voor Reutlingen. Zo probeert de Duitse regering in het hele land de luchtkwaliteit te verbeteren. In de Umweltzonen mogen namelijk geen vervuilende auto’s meer komen. Mocht je hier toch rijden zonder geldig autovignet, dan loop je het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen. Een milieusticker voor steden in Duitsland kun je overigens wel voor alle steden gebruiken.

Milieusticker Reutlingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Reutlingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Reutlingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Reutlingen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je merkt dat jij tijdens jouw vakantie waarschijnlijk de milieuzone van Reutlingen zal moeten betreden, dan ben je hier aan het goede adres. Via deze link kun je namelijk eenvoudig een milieusticker kopen. Het kopen kan geheel online gedaan worden en kost maar enkele minuten. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij naar Duitsland gaat. Als je het vignet aanvraagt voor 15:00 uur, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. De kosten bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Dit bedrag kan 100% veilig worden voldoende via Kredietkaart, PayPal of Bankcontact.

 

De Umweltzone in Reutlingen

De Reutlingen Umweltzone beslaat niet alleen het dorp maar ook het aangrenzende deel Eningen. Deze twee gemeentes vallen volledig midden het gebied. Verder zijn er geen uitzonderingen binnen het gebied, zelfs de doorgaande wegen B28 en B313 vereisen gewoon een milieusticker. Als je dus naar Reutlingen gaat, dan heb je zonder twijfel een vignet nodig. Hoewel er vaak ringwegen als grens worden aangehouden zijn hier echt de gemeentegrenzen aangehouden. Het is daarom af en toe lastig te zien waar de grens loopt, gelukkig zijn er in de stad overal duidelijke borden die aangeven waar de grenzen lopen.

Met de auto naar Reutlingen

Om in de stad te komen zijn er verschillende routes vanuit België maar de kortste route loopt toch wel via Aken, Düren en vervolgens via Koblenz en Karlsruhe. Het is verstandig om dus eerst naar het oosten te rijden om daarna naar het zuiden. Je kunt ook in België naar het zuiden rijden maar die route duurt over het algemeen langer. Vanuit Brussel is het 550, Antwerpen 580 en Gent 640 kilometer rijden naar de stad. Onderweg kom je langs Stuttgart, zo’n 40 kilometer voordat je de bestemming hebt bereikt. Je moet ongeveer zes tot zeven uur rekenen inclusief een aantal plaspauzes of tankpauzes.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Reutlingen

Doordat de gehele gemeente binnen de milieuzone valt, liggen ook alle bezienswaardigheden in Reutlingen binnen dat gebied. De mooiste bezienswaardigheid is volgens velen de Achalm ruïne maar er zijn daarnaast nog meer gave plekken die je bezocht moet hebben.

tübinger poort in Reutlingen

Tübinger poort

De stad moest vanaf de 13eeeuw verdedigd worden en dat gebeurden met de stadsmuren en stadspoorten. Deze poort stond aan de kant van Tübingen en de weg hierachter was de route naar die volgende stad. Het bouwwerk staat er nog prachtig bij voor een gebouw uit de 13eeeuw.

 

Achalm ruïne

De bouw begon al in de 11eeeuw en in 1838 kwam daar nog een uitkijktoren bij. Hoewel het tegenwoordig een ruïne is, kun je nog goed voorstellen hoe het leven er hier aan toeging. De ligging op de heuvels rond de stad is geweldig.

 

Nikolaikerk

Meestal verwacht je bij een kerk een indrukwekkende toren maar dat heeft de Nikolaikerk niet. Het gebouw is misschien van buiten eenvoudig maar van binnen is het erg mooi. De glas-in-lood ramen zijn werkelijk adembenemend. Van 1348 tot 1358 werd er gebouwd aan deze kerk.

 

Parkeren in Reutlingen

Voor het parkeren in Reutlingen zijn er voldoende opties, al deze opties vallen wel binnen de milieuzone. Doordat de hele gemeente in het gebied valt, moet je in een ander dorp parkeren en vanuit daar kun je lastig weer in het centrum komen. Je kunt bijna overal het eerste uur gratis parkeren in de stad. Vervolgens verschillende de tarieven van €1,30 tot 2,00 euro per uur of je kunt een dagkaart kopen van €7 tot 10 euro. De meeste garages hebben maar liefst 400 tot 500 parkeerplekken dus je zult nooit zonder plek komen te zitten. Je moet meestal nog vijf tot tien minuten lopen vanaf de parkeerplek naar het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een stad in Duitsland heeft tegenwoordig bijna altijd een Umweltzone. De meeste grote en middelgrote steden in het land hebben een milieuzone gekregen. De teller staat momenteel op ruim zeventig gebieden. Het grootste voordeel is wel dat je met één vignet alle gebieden kunt bezoeken, er wordt geen onderscheid gemaakt in de plek die je bezoekt. Zo kun je dus na het aanschaffen van het vignet de komende jaren met een gerust hart op vakantie gaan naar Duitsland. Het gaat dus ook om eenmalige kosten van €14,95 waarna je nooit meer problemen zult hebben met de milieuzones.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen