Vignet en Umweltzone Remscheid


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Remscheid verplicht

De stad Remscheid ligt met ruim 100.000 inwoners in de deelstaat Noordrijn-Westfalen aan het westen van Duitsland. Sinds 1 januari 2013 heeft Remscheid een Umweltzone, die het centrum van de stad beslaat. Iedereen die hier rijdt met een auto heeft een autovignet nodig. Een milieusticker Duitsland voor een benzine auto is niet anders dan het vignet voor een dieselauto. Wel is het zo dat benzineauto’s vaker aan de wet en regelgeving rondom de emissienormen voldoen. Zonder sticker in het gebied? Dan riskeer je het om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen. Bereid je daarom goed voor en schaf voor vertrek een Umweltplakette aan.

Milieusticker Remscheid Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Remscheid

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Remscheid binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Remscheid bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Ben je erachter dat je de milieuzone van Remscheid in gaat? Dan kun je een vignet bij ons bestellen binnen een paar minuten. Het aanvragen kan volledig online en is voor iedereen eenvoudig. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij naar Duitsland gaat. De Duitse milieusticker kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Als je de aanvraag voor 15:00 afrondt, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Het betalen is 100% veilig via onze website en kan op drie verschillende manieren namelijk; Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Nadat je het vignet hebt ontvangen, kun je hem zelf op de voorruit plakken.

 

De Umweltzone in Remscheid

De Umweltzone van Remscheid is relatief klein in vergelijking met andere steden. Alleen het centrum hoort erbij en de woonwijken, industrieterreinen en buitenwijken zijn vrijgegeven. Ook de zuidzijde van het station is goed bereikbaar zonder de milieuzone te betreden. Belangrijk is wel dat er verder geen uitzonderingen zijn zoals de doorgaande wegen. Als je de B229 passeert en je komt door Remscheid heen, dan dien je ook een plakette te hebben. Zolang je over de grenswegen blijft rijden dan is het geen probleem. Verder zijn overal bij het betreden van het gebied borden te vinden.

Met de auto naar Remscheid

Vanuit Brussel vertrek je in oostelijke richting naar de grens met Duitsland. Je kunt de grens het beste passeren bij Aken en vervolgens via Keulen naar de stad rijden. Als je onderweg bent dan kun je een groot gedeelte de borden naar Wuppertal volgen omdat dit maar 10 kilometer noordelijker ligt dan Remscheid. Door de ligging aan de westkant van Duitsland is de afstand niet ver en ben je vanuit Brussel en Antwerpen maar 250 kilometer aan het rijden. Gent is iets verder en ligt op 300 kilometer. Je kunt dus binnen drie uur in de stad zijn, afhankelijk van de drukte op de weg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Remscheid

Er is niet één bezienswaardigheid in Remscheid die erboven uit springt, er zijn meerdere leuke plekken die je moet bezoeken. Daarom delen wij hieronder drie hoogtepunten in de omgeving van Remscheid die je echt moet bezoeken.

 

Burg Castle

Dit is het grootste kasteel in de hele deelstaat dat weer in originele staat is opgebouwd. De bouw begon al in 1133 maar helaas heeft het kasteel veel verval gekend vanaf de 18eeeuw. Gelukkig is het momenteel weer helemaal gereconstrueerd naar hoe het kasteel er in de middeleeuwen bijgestaan moet hebben.

 

Bismarckturm

De toren die in 1901 werd gebouwd als uitkijktoren aan de rand van het stadspark is nog steeds een populaire plek om van het uitzicht te genieten. Door de hoogte van 30 meter kun je hier genieten van een fantastisch uitzicht over de hele omgeving. In de Tweede Wereldoorlog werd de toren gebruikt om luchtaanvallen te ontdekken.

 

Müngstener Brücke

De hoogste spoorbrug van heel Duitsland is vlakbij Remscheid te vinden. De brug overstijgt het Wupper dal en is maar liefst 107 meter hoog. De spoorlijn tussen Wuppertal en Sollingen loopt nog steeds over dit traject. Bijzonder is dat de brug al in 1897 werd geopend.

 

Parkeren in Remscheid

In Remscheid is parkeren buiten de milieuzone geen goede optie. Er is weinig openbaar vervoer en de parkeerplaatsen die de stad kent, liggen allemaal in het centrum. Je kunt daardoor eigenlijk niet parkeren in Remscheid zonder een autovignet. Vrijwel alle plekken zijn betaald parkeren, alleen de Hauptbahnhof is gratis. Hier zijn maar 35 plekken dus het kan zijn dat deze vol is. De rest van de plekken hanteert bijna allemaal een uurtarief van €1,00 euro. Vaak zit er dan wel een maximum van €5,00 euro per dag aan. Een optie is de Engelspassage waarbij je binnen vijf minuten lopen al in het stadscentrum bent.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle steden in Duitsland met een milieuzone vind je hier op een rijtje. In het grootste gedeelte van het land zijn namelijk steden en gemeenten te vinden die een Umweltzone hebben. Toen in 2008 Keulen, Hannover en Berlijn als eerste steden dit gebied kregen was het nog even wennen. Gelukkig is het tegenwoordig normaal en kun je er niet meer aan ontkomen. De luchtvervuiling in en rond de steden is hierdoor erg verminderd, wat het doel van de Duitse overheid was. Er komen ieder jaar weer nieuwe gebieden bij dus zorg dat je dit blijft controleren. Fijn is wel dat je met één vignet alle plekken kunt bezoeken en dus niet steeds een nieuw vignet nodig hebt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen