Verplicht mee te nemen in de auto in Duitsland

Ga je een dagje naar Duitsland met de auto? Vergeet dan niet dat er een aantal zaken zijn die je verplicht mee moet nemen in de auto als je Duitsland binnenrijdt. De verkeersregels omtrent zaken die je in Duitsland in je auto bij je moet hebben zijn anders dan de regels in België of bijvoorbeeld Nederland. Wij zetten dit daarom graag voor je op een rijtje.

 

Wat is er verplicht in de wagen in Duitsland?

In Duitsland moet je de volgende zaken verplicht bij je hebben in de auto:

  • Een gevarendriehoek. Deze gebruik je in het geval van pech of een ongeluk. Je plaatst de driehoek dan achter de auto (op de snelweg op zo’n 200 meter afstand, op overige wegen op zo’n 100 meter afstand). Je hebt hierbij de alarmlichten van je auto ingeschakeld.
  • Een veiligheidshesje. Het is verplicht om een veiligheidshesje te dragen als je in het geval van pech of een ongeval buiten de auto staat, langs de weg. Dit is voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je medeweggebruikers, omdat jij zo goed zichtbaar bent. Het hesje moet binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (dit betekent dat het hesje een fluorescerend geel, oranje of rode kleur moet hebben en voorzien moet zijn van retro-reflecterende banen).
  • Een verbanddoos. Ook hiervoor geldt dat je, in het geval van een ongeval, jezelf of een ander in veiligheid moet kunnen brengen of de middelen bij je moet hebben om dit te doen.

 

Een milieusticker Duitsland

Als je met de auto naar Duitsland gaat, is het verstandig om een milieusticker of een Umweltplakette aan te schaffen. Dit is een vignette die je op de voorruit van je auto plakt. Op deze sticker staat het kenteken van je auto en staat aangegeven in welke milieuklasse jouw auto zich bevindt. Zonder milieusticker mag je met de auto het grootste deel van de Duitse steden niet in. Het is dus belangrijk dat je een milieusticker aanschaft, omdat je niet het risico wil lopen op een boete. Zo’n milieuvignet of Umweltplakette kan je bestellen op onze website.

 

Met de auto naar Duitsland

Ga je dus met de auto naar Duitsland? Zorg dan altijd dat je een milieuvignet op de voorruit van je auto hebt geplakt en schaf de zaken aan die je verplicht in de auto moet hebben, zoals een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos. Zo ga je veilig de weg op!

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen