Tijdens de Coronacrisis naar Duitsland – Dit zijn de veiligheidsregels

Update: Reizen naar Duitsland mag vanaf 15 juni 2020 weer!

 

Hoewel we in België nog in een behoorlijk strikt regime verkeren, lijken de eerste Belgen alweer voorzichtig plannen te maken voor uitstapjes over de grens.

Zeker in de grensstreek gaan Belgen, waar mogelijk, de grens over voor goedkope boodschappen of andere zaken.

Op dit moment is er in Duitsland niet veel te beleven voor toeristen. De grotere winkels en shoppingmalls zijn voorlopig nog gesloten. Ook mogen de meeste hotels geen buitenlandse gasten ontvangen en zijn de grote evenementen tot 31 augustus afgelast.

Hoewel het toerisme nog lang niet is opgestart in Duitsland en de rest van Europa, is het streven wel om vakantie binnen Europa vanaf juni weer mogelijk te maken.

Omdat de Coronacrisis nog lang niet achter ons ligt zijn er inmiddels een aantal belangrijke regels van toepassing waar jij je omwille van je eigen veiligheid en de veiligheid van andere aan moet houden.

In dit artikel aandacht voor de veiligheidsregels die in Duitsland gelden. Zorg dat je hier kennis van neemt om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en te voorkomen dat je een boete krijgt.

 

Regelgeving Reizen naar Duitsland tijdens de Corona-crisis

De grens van België en Duitsland is tijdens de Coronacrisis enige tijd gesloten geweest. Dit was op initiatief van de Belgische autoriteiten. Hoewel Duitsland reizen ontmoedigde, hebben zijn dit nooit tegen gehouden. De reisbeperking kwam volledig vanuit ons eigen land.

De situatie rondom het coronavirus lijkt steeds beter onder controle. Minder besmettingen en minder ziekenhuisopnames. Cijfers die ervoor zorgen dat we langzaam weer meer vrijheden terugkrijgen. Eén van die vrijheden is reizen. Iets wat alleen kan zolang er geen tweede golf van infecties optreedt en iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt.

Hoewel het toerisme nu nog niet is opgestart en er eigenlijk nog niet veel te beleven is in Duitsland, maakt het land zich wel klaar voor toerisme. Vanuit de Europese Commissie is men bezig met het maken van een protocol wat veilig reizen mogelijk moet maken.

Tot die tijd hebben we ons, wanneer we de grens oversteken, te houden aan de regels die vanuit de Duitse overheid zijn opgelegd. De twee belangrijkste veiligheidsregels zijn de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Mondkapjes verplicht in Duitsland

In Duitsland ben je verplicht om een mondkapje te dragen in winkels en het OV. Houd je je hier niet aan, dan riskeer je een boete. Niet alleen jij krijgt een boete, ook de winkelier zal worden beboet. De hoogte van de boete is per deelstaat anders.

Het mondkapje moet tenminste je mond en neus bedekken om verspreiding van virusdeeltjes te voorkomen. Het mondkapje hoeft niet aan bijzondere eisen te voldoen of medisch te zijn. Een mondkapje van stof of papier, beide goed.

Er is één plek waar je geen gezichtsmasker/ mondkapje mag dragen en dat is achter het stuur van de auto. Het is verplicht om herkenbaar te zijn achter het stuur. Je mag je gezicht dus nooit bedekken.

 

Ziek of verschijnselen van Corona?

Wanneer je ziek bent of verschijnselen van Covid19 hebt dien je thuis te blijven. Ga dan niet naar Duitsland. Kom je vanuit Duitsland terug en heb je verschijnselen? Blijf dan 14 dagen in thuisisolatie om verspreiding van het virus te voorkomen.

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen