Handhaving op milieusticker en boetes

In Duitsland gelden er in de grote steden Umwelt zone. Dit is een zone waar je alleen met de auto in mag rijden als je een milieusticker op de voorruit van je auto hebt geplakt om aan te geven in welke milieuklasse jouw auto valt. De Umweltzones zijn ingesteld om te voorkomen dat de luchtkwaliteit in grote steden nog meer verslechtert. Omdat er in steden veel mensen dicht op elkaar leven en omdat de infrastructuur in steden vaak uitgebreid is en er veel auto’s rijden, zijn dit plekken die snel enorm vervuild raken. De Umweltzones zijn ingesteld om dit tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren.

 

Boete milieusticker

Heb je geen (geldige) milieusticker, maar rijd je wel een Umwelt zone in met je auto? Dan riskeer je een boete van €80. Hier komen nog administratiekosten van €25 bij. Ook als toerist op vakantie in Duitsland riskeer je deze boete. Het is dus belangrijk om de milieusticker aan te vragen, ook als je misschien in eerste instantie niet van plan bent om een Duitse stad te bezoeken met de auto. Je weet immers maar nooit waar jouw autorit eindigt en je wil niet het risico lopen dat je opeens een milieuzone binnenrijdt, maar je geen milieuvignet hebt aangeschaft. Je kunt bij ons een milieusticker voor Duitsland kopen in België. Dit doe je via het online bestelproces.

 

 

Voor welke Duitse steden heb ik een milieuvignet nodig?

Je kunt er vanuit gaan dat je voor de meeste grote Duitse steden een milieuvignet nodig hebt. Voorbeelden van steden waar je een milieusticker voor moet bestellen zijn Keulen, Berlijn, Düsseldorf, Leipzig, Mannheim, Stuttgart, Essen, Hamburg en Dortmund. Een duidelijk overzicht van de steden waarvoor je een vignet nodig hebt, is online te vinden. Wij raden je aan om sowieso een milieusticker te bestellen, ongeacht de Duitse steden die je gaat bezoeken. Je kunt dit eco vignet gewoon aanschaffen op onze website.

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen