Vignet en Umweltzone Ulm


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Ulm verplicht

Op 1 januari 2009 werd de Umweltzone in Ulm ingesteld. Deze stad grenst in het oosten aan het gebied van Neu-UIm. Een milieusticker Ulm is dus vanaf 2009 nodig en zonder dat bewijs kun je een boete van €80 euro krijgen als je in dit gebied rijdt. Het autovignet voor Duitsland kun je gemakkelijk via onze website aanvragen. Het vignet kun je alleen aanvragen als jij een benzineauto hebt die na 1993 of een dieselauto die na 2006 is gebouwd. Is jouw wagen ouder? Dan voldoet deze niet aan de Duitse euronormen en kan je niet het milieugebied binnen rijden.

 

Milieusticker kopen

Wat moet je doen als je erachter komt dat je de milieuzones van Ulm gaat betreden tijdens een vakantie? Bestel de sticker meteen via onze website. De milieusticker voor Duitsland kun je voor maar €14,95 inclusief verzendkosten op onze website kopen. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij de milieuzone in gaat. Als je het vignet voor 15:00 besteld, dan zullen wij het nog dezelfde dag verzenden. De betaling kan gedaan worden via Bancontact, PayPal of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Ulm

De zone in Duitsland bevat niet alleen het stadscentrum maar ook de omliggende wijken. Dit betekent dat je overal binnen de ringwegen een milieusticker nodig hebt voor de stad. De rivier de Donau vormt in het zuiden de grens. Er zijn geen uitzonderingen gemaakt dus ook wanneer je de B10 passeert, dan dien je ook een milieusticker te hebben. Ook het centraal station ligt binnen de Umweltzone en daar heb je dus ook een Ulm milieusticker voor nodig. De voorstad Neu-Ulm heeft ook een eigen gebied, de gebieden lopen in elkaar over.

Met de auto naar Ulm

Vanuit België kunnen je binnen zes uur á zeven uur in het centrum zijn. Brussel en Antwerpen liggen op 640 kilometer en Gent op 700 kilometer. Het grootste gedeelte van de route gaat door Duitsland, je kunt het best bij Aken de grens passeren en vanuit daar naar het zuiden afreizen. De laatste grote stad is Stuttgart, zo’n 90 kilometer voor Ulm.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Ulm

Alle Ulm in Duitsland bezienswaardigheden liggen binnen de milieuzone. De meeste bezienswaardigheden heeft de plaats te danken aan de rijke historie. Een eeuwenoude universitaire plaats heeft logischerwijs ook authentieke gebouwen. Hieronder hebben wij de drie mooiste hoogtepunt op een rijtje gezet.

fisherman wijk in Ulm

Vesting Wilhelmsburg

Tijdens de 19eeeuw werd het kasteel al gebouwd maar jaren later in de Tweede Wereldoorlog heeft het voor veel mensen nog als veilige haven gediend. Het is gebouwd om als defensief punt in het land te dienen. Nu is het een museum wat je kunt bezoeken om alle te weten te komen over de geschiedenis van deze vesting.

 

Kathedraal

De centrale kerk is misschien wel het boegbeeld van de stad. Met een toren van maar liefst 161 meter is het de hoogste kerktoren ter wereld. Bovenop is dan ook een observatiedek te vinden vanwaar je de hele omgeving kunt zien.

 

Kunstpfad

Dit park is opgericht door een samenwerking tussen werknemers en de universiteit. Het park heeft een speciale wandelroute waarlangs je maar liefst 60 mooie sculpturen en monumenten kunt zien. Ieder kunstwerk heeft een andere stijl maar toch voelt het als één geheel.

panorama van Ulm

Parkeren in Ulm

Parkeren in Ulm is langs de straat erg lastig, je kunt namelijk op maar heel weinig plekken staan. De beste keus voor parkeren in de stad in Duitsland is daarom een parkeergarage. In het centrum parkeren kan onder andere in de Tiefgarage Theater waar het maximale dagtarief maar €5,00 euro is. Een tarief wat je in andere grote steden makkelijk voor één uur betaald. Let er wel op dat de garage op zondag gesloten is en op zaterdag om 17:00 uur al sluit. De Fischerviertel is dan een beter optie, aangezien deze garage 24 uur per dag geopend is. Je betaalt wel een stuk meer, een maximaal dagtarief van €15,00 euro maar er is ook meer plek. Hier heb je maar liefst 395 plekken dus is er altijd wel een mogelijkheid om te parkeren. Overigens liggen alle mogelijkheden die hierboven genoemd zijn binnen de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Klik hier voor een volledige lijst met Duitse steden met een Umweltzone. Met name in het westen en zuiden van het land zijn er enorm veel steden die een milieuzone hebben. Toen in 2008 Keulen, Hannover en Berlijn dit gebied kregen, was het nog een test. Toen bleek dat de luchtkwaliteit verbeterde, werden steeds meer steden aangewezen. Inmiddels zijn er ruim zeventig gebieden met een Umweltzone. Zorg dus dat je altijd in de gaten blijft houden of er nieuwe plekken zijn toegewezen. Het is wel fijn dat je één vignet voor alle plekken kunt gebruiken, de kosten van €14,95 zijn dus ook eenmalig.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen