Vignet en Umweltzone Tübingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Tübingen verplicht

De Umweltzone van Tübingen is ingevoerd op 1 maart 2018 en daarmee nog vrij jong. Het gebied bestaat niet alleen uit deze stad en daarom wordt er vaak gesproken over Umweltzone Reutlingen Tübingen. In dit geval is namelijk niet alleen het stadscentrum onderdeel van de milieuzone maar de gehele gemeente. Gelukkig staan er inmiddels over borden die aangeven vanaf waar je een milieusticker nodig hebt. Als je zonder de vignet sticker voor Duitsland in het gebied rijdt, dan kun je een boete krijgen van €80 euro.

Milieusticker Tübingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Tübingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Tübingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Tübingen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Ben je erachter gekomen dat je de milieuzone Tübingen gaat betreden? Bestel het officiële milieuvignet via het aanvraagformulier op onze website. De kosten van het autovignet zijn €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt de betaling 100% veilig doen via de volgende betaalmogelijkheden; PayPal, Bancontact of Kredietkaart. Als je het aanvraagformulier voor 15:00 invult, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag.  Na het ontvangen kun je hem zelf op de voorruit van de auto plaatsen.

 

De Umweltzone in Tübingen

Als je kijkt naar de Umweltzone Tübingen karte dan zie je meteen dat deze geen duidelijke grens heeft zoals een ringweg of spoorlijn. In dit geval is er namelijk voor gekozen om de stadsgrenzen te laten fungeren als grenzen van de Umweltzone. Hierdoor kan het misschien verwarrend zijn vanaf waar het vignet nodig is. Gelukkig staan er overal borden waar het gebied begint. Een andere regel is gewoon dat de gehele stad binnen het gebied valt, als je dus naar een adres binnen deze gemeente moet, dan weet je dat een vignet nodig is. Verder zijn er geen uitzonderingen en is het ook op alle snelwegen die de stad doorkruizen nodig om een autovignet te hebben.

Met de auto naar Tübingen

Vanuit België kun je eenvoudig naar de plaats in Duitsland toe rijden. Afhankelijk van jouw vertrekplaats in het land ligt de afstand tussen de 550 en 650 kilometer en dus ongeveer zes uur rijden. Als je vanuit Gent vertrekt, is de kortste route via Antwerpen. Na Antwerpen ga je via Düren en Koblenz naar Stuttgart. De gehele route kun je afleggen over de Duitse snelwegen dus het is verstandig om voor vertrek de werkzaamheden en files op de route te controleren.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Tübingen

Logischerwijs liggen alle Tübingen bezienswaardigheden in de milieuzone omdat de gehele stad in het gebied valt. Hieronder kun je de drie leukste trekpleisters van de stad vinden, in de categorieën cultuur en natuur. De plaats biedt namelijk een leuke combinatie van deze twee thema’s.

gekleurde huizen aan het water in tuebingen

Neptunbrunnen

De fontein opgedragen aan de god Neptunus staat in het midden van het centrum op de grote markt. Het is hierdoor een kenmerkend beeld en valt niet over het hoofd te zien in de stad. Rond het beeld zijn er voldoende leuke tentjes waar je kunt neerploffen voor een borrel of hapje eten.

 

Platanenallee

Dit bijzondere park ligt in het midden van de rivier en is een op zichzelf staand eiland. Je kunt hier heerlijk wandelen over de mooie bospaadjes en genieten van de rust in de stad. Verder staan er verschillende mooie standbeelden en gedenkmonumenten.

 

Hölderlinturm

De bekende dichter Hölderlin heeft hier de laatste jaren van zijn leven als dichter besteedt. Inmiddels is dit torentje één van de bekendste gebouwen van de hele stad. De ligging aan rivier de Neckar is daarnaast ook nog erg mooi. In 1843 is de dichter hier in het torentje overleden.

panorama uitzicht van tübingen

Parkeren in Tübingen

Doordat de milieuzone alle gebieden binnen de stadsgrens beslaat, is het vrijwel onmogelijk om buiten de milieuzone te parkeren. Overigens is ook het openbaar vervoer niet zo goed geregeld als in grotere steden. Om te parkeren in Tübingen heb je dus altijd een autovignet nodig. Als je in het centrum wilt parkeren, dan moet je rekenen op €1,00 tot 2,00 euro per uur. Een voorbeeld van een goede plek waar je kunt parkeren in de stad is de Metropol of P1 parkeerplaats. Gratis parkeren in het centrum kan eigenlijk maar op één plek namelijk in de Europastraße parkeerplaats, langs het spoor. Vrijwel alle parkeergelegenheden zijn 24 uur per dag geopend maar het controleren daarvan is belangrijk.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Andere Duitse steden hebben ook een Umweltzone, niet alleen deze plaats. Doordat de Duitse overheid constateerden dat de luchtkwaliteit in en rond steden erg slecht was, zijn ze begonnen met het invoeren van deze gebieden. Berlijn, Hannover en Keulen waren de eerste drie steden die op 1 januari 2008 een milieuzone kregen. Toen bleek dat het effectief was, volgden er steeds meer steden. Vandaag de dag zijn er maar liefst zeventig steden die een Umweltplakette eisen. Een positief effect is wel dat je met het vignet alle steden kunt bezoeken. Zo heb je dus maar eenmalig de aanschafkosten en moeite en vervolgens kun je zo vaak je wilt naar Duitsland reizen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen