Vignet en Umweltzone Stuttgart


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Stuttgart verplicht

De milieuzone in Stuttgart werd al op 1 maart 2008 ingevoerd. Hiermee was het één van de eerste steden met een milieugebied. Je hebt een milieusticker nodig als je binnen deze Umweltzone der Stadt Stuttgart komt. Als je zonder milieuzone Duitsland sticker hier rondrijdt, dan riskeer je het krijgen van een boete van maar liefst €80 euro. Naast de milieuzone is er sinds 1 januari 2019 ook een dieselverbod in deze stad. Alle informatie daarover vind je op onze website.

Milieusticker Stuttgart Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Stuttgart

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Stuttgart binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Stuttgart bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

De Stuttgart milieusticker kun je eenvoudig aanvragen via het aanvraagformulier. Dit duurt ongeveer twee tot vijf minuten. Het milieuvignet kopen kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt deze kosten voldoen via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Belangrijk is dat je het autovignet voor Duitsland koppelt aan de auto waarmee je deze stad gaat bezoeken. Daarom is het nodig om bij het aanvragen het kentekenbewijs van de auto bij de hand te hebben. Als je het Umweltplakette aanvraagt voor 15:00 uur, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Zeker kijkend naar de boete die je krijgt als je de Duitse stad zonder Umweltplakette bezoekt, is het verstandig om het vignet aan te vragen.

 

De Umweltzone in Stuttgart

Als je kijkt naar een Umweltzone Stuttgart map, dan zie je meteen dat het een groot gebied is. De kaart van de lage emissie zone beslaat namelijk naast het centrum ook alle woonwijken en industrieterreinen. Ook enkele omliggende dorpen vallen deels binnen het gebied. Een ecovignet heb je dus vrijwel altijd nodig als je in deze omgeving komt. Omdat er veel doorgaande wegen om en in de plaats lopen, zijn deze vrijgegeven. Wanneer je de plaats alleen passeert over de snelwegen is een sticker niet verplicht. Verder kun je via de B10 naar het station Oberturkheim rijden zonder autovignet. Aan de noordzijde grenst het gebied aan de Umweltzones van Leonberg Hemmingen en Ludwigsburg.

Met de auto naar Stuttgart

De makkelijkste manier om naar de stad te komen is met de auto. In bijna alle gevallen kom je de Umweltzone in Stuttgart in, zeker omdat de meeste bezienswaardigheden rond de stad ook binnen de emissiezone vallen. De afstand vanuit België varieert tussen de 520 tot 620 kilometer naar de gemeente. De kortste route loopt via Nederland naar Keulen en vervolgens via Koblenz en Mannheim richting het zuiden. Vanuit België is het vrijwel onmogelijk om de groene zone te omzeilen als je de stad wilt bezoeken. Het milieugebied ligt namelijk in de gehele gemeente en daardoor kun je de stad alleen passeren zonder in het gebied terecht te komen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Stuttgart

De bezienswaardigheden in Stuttgart trekken al jaren veel toeristen die gek zijn op de mooie statige gebouwen. Er zijn namelijk een aantal bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de koninklijke historie van de stad. Hieronder hebben wij voor jullie de drie mooiste trekpleisters op een rijtje gezet.

Schlossplatz in Stuttgart

Neues schloss

Het paleis dat in de barokperiode gebouwd werd van 1746 tot 1807. Het paleis is helaas voor een groot gedeelte verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog maar gelukkig is alles in 1964 weer gerenoveerd.  Dit paleis is ooit gebouwd als vervanging voor het “oude paleis” dat ook nog te bezoeken is in de stad.

 

Staatsopera

Dit operagebouw wordt door velen gezien als de mooiste van heel Duitsland. Erg leuk is dat dit gebouw nog steeds in gebruik is. Je kunt hier dus van een opera gaan genieten. Het gebouw is in 1909 gebouwd door de graaf van Württemberg.

 

Schloss Solitude

Een ander mooi paleis is het slot Solitude, dat in 1763 werd gebouwd in opdracht van de graaf van Württemberg. De naam staat voor het Franse woord ‘eenzaamheid’. Hoewel tijdens de bouw het paleis een stuk buiten de stad lag, is het inmiddels geheel in de stad gegroeid.

uitzicht over de wijngaarden in stuttgart

Parkeren in Stuttgart

Parkeren in Stuttgart is over het algemeen niet goed mogelijk aan de straat. Je kunt daarom het beste gebruik maken van de parkeergarages in het centrum de stad. Hier betaal je tussen de €2,00 en 3,00 euro per uur of €18 tot 20 euro voor een hele dag. Een aanrader voor parkeren in de Altstadt van Stuttgart is de Schlossgarten parkeerplaats. In het centrum parkeren is dus zeker een optie. Gratis parkeren kan alleen ver buiten het centrum op de Mercedesstrasse. Vanuit hier moet je wel 30 minuten uittrekken om met het openbaar vervoer het centrum te bereiken. Parkeren zoals hierboven beschreven gebeurt altijd binnen het milieugedeelte. Een andere optie is parkeren op Stuttgart airport, dan zit je wel buiten de Umweltzone. Het parkeren op de luchthaven kost ongeveer €10,00 euro per dag. Vanuit daar kun je eenvoudig met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Stadscentra in Duitsland met een milieuzone kun je in dit overzicht vinden. Naast deze ecozone zijn er namelijk ook nog zeventig andere steden die zo’n gebied kennen. In 2008 begon het met Keulen, Berlijn en Hannover en nu zijn bijna alle grote steden voorzien van een Umwelt regel. Benzineauto’s die na 1993 en dieselauto’s die na 2006 gebouwd zijn, kunnen hierdoor daar niet meer rijden. Stuttgart is daarbij een uitzondering want in deze plaats geldt een volledig dieselverbod. Er zijn nog een aantal andere steden die dat ook hebben dus het is belangrijk om dat ook te controleren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen