Vignet en Umweltzone Regensburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Regensburg verplicht

Een zone die vrij recent is ingevoerd is de milieuzone van Regensburg. De stad in het oosten van het land kent pas sinds 15 januari 2018 deze regelgeving. Hierdoor is de Umweltzone nog vrij nieuw voor iedereen. De verplichting van een milieusticker voor Duitsland is er dus ook in deze stad. Wanneer je zonder milieuvignet rijdt, dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Kortom als je het milieugebied in moet, dan kun je het best een autovignet aanschaffen.

Milieusticker Regensburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Regensburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Regensburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Regensburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland en Regensburg kun je kopen door hier te klikken. Het aanvragen duurt maar een paar minuten en is eenvoudig voor iedereen. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar Duitsland reist en dus naar de Umweltzone in de stad. Als je het vignet voor 15:00 uur besteld, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag naar jou. De betaling kun je 100% veilig voldoen via Bancontact, Kredietkaart of PayPal. De prijs van het plakette is €14,95 inclusief verzendkosten, een stuk minder dan de mogelijke boete.

 

De Umweltzone in Regensburg

Wanneer je kijkt naar een kaart van de Umweltzone in Regensburg, dan valt meteen op dat het gebied vrij klein is. Je kunt het bijna niet vergelijken met andere steden in Duitsland. De grenzen zijn bepaald door de voormalige stadsmuren die het jarenlang heeft gehad. Alleen het historisch centrum valt dus binnen het gebied. De historische binnenstad is toch al slecht te bereiken met de auto door de authentieke smalle straatjes. Zelfs het centraal station kun je gewoon bezoeken zonder een milieusticker nodig te hebben. Alle snelwegen zoals de 8, 15 en 40 vallen volledig buiten de zone. Net zoals de industrieterreinen en woonwijken die de stad rijk is.

Met de auto naar Regensburg

De afstand naar deze stad in Duitsland is redelijk ver vanuit België want deze plek ligt helemaal aan het oosten van het land. Het ligt zelfs maar 120 kilometer verwijderd van de grens met Tsjechië. Dit betekent dat het een aardige rit is. Brussel en Antwerpen liggen op ongeveer 720 kilometer en je hebt dan ruim zeven uur nodig om hier te komen. Vanuit Gent is het zelfs 780 kilometer en ben je ruim acht uur onderweg. De kortste route is via Keulen, Frankfurt en vervolgens Neurenberg. Neurenberg ligt zo’n 120 kilometer voor de stad en is daarom de laatste grote plaats op de route.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Regensburg

De bezienswaardigheden in de omgeving van Regensburg zijn allemaal vooral gebaseerd op cultuur. Dat komt omdat deze stad in de Tweede Wereldoorlog goed bewaard is gebleven. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad is dan ook de Dom. Hieronder delen wij de drie leukste hoogtepunten van de stad.

panorama van regensburg

Dom St. Peter

De Dom bevindt zich in het midden van de stad en heeft daarmee al eeuwenlang een belangrijke rol binnen het gebied. Er werd al in 1273 begonnen aan de bouw die pas in 1872 voltooid werd. De Domspatzen is het jongenskoor wat zijn basis in deze kerk heeft liggen, dit is één van de oudste koren ter wereld.

 

Steinerne brücke

Hoewel de Dom misschien het bekendste bouwwerk is, is deze stenen brug de oudste van het centrum. De brug werd in 1135 gebouwd en is daarmee één van de oudste bruggen in het hele land die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Het bouwwerk was nodig om Ulm met Wenen te verbinden, over de Donau heen.

 

Altes Rathaus

Het oude stadhuis werd al in de middeleeuwen gebouwd en staat er nog steeds goed bij. De barokstijl is erg kenmerkend voor deze regio in Duitsland. Tegenwoordig is het een museum over de geschiedenis van de stad.

panorama van Regensburg tijdens zonsondergang

Parkeren in Regensburg

Parkeren in Regensburg is geen probleem, de stad bezit voldoende parkeerplekken. Je kunt zowel binnen als buiten de milieuzone goed parkeren. Op de meeste plekken kun je gratis parkeren in de stad voor de eerste twee uur. Vervolgens ligt het tarief rond de €1,20 per uur of voor een dagkaart moet je €5,00 tot 10,00 euro rekenen. Een goede optie is de Arcaden, waar je maar €3,50 per dag betaalt en dat buiten het gebied ligt. Je kunt hier dus ook parkeren zonder milieusticker. Vanuit hier loop je binnen vijf minuten naar het bruisende centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Het milieugebied is een gegeven dat je steeds vaker in Duitsland tegenkomt. Toen in 2008 de eerste steden: Keulen, Berlijn en Hannover een Umweltzone kregen, werd er al snel besloten dat dit in meer steden moest gebeuren. Daarom zijn er inmiddels ruim zeventig steden die een speciaal gebied hebben waar niet alle auto’s mogen komen. Je kunt namelijk alleen een vignet aanvragen wanneer jouw benzineauto na 1993 of dieselauto na 2006 is gebouwd. De auto’s die voor deze jaartallen gebouwd zijn, stoten namelijk te veel vervuilende gassen uit. Hierdoor kan de Duitse regering de luchtkwaliteit van de steden beter reguleren.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen