Vignet en Umweltzone Bochum (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Bochum verplicht

De milieuzone in Bochum is pas in 2012 ingevoerd. Dit komt door het invoeren van de grotere zone van het Duitse industriegebied, het Ruhrgebied. Je kunt hier namelijk alleen rijden met een geldig milieuvignet. Eigenlijk is vrijwel de hele stad Bochum in Duitsland bedekt door de overkoepelende Umweltzone van het gebied. Alleen benzineauto’s die na 1993 en dieselauto’s die na 2006 gebouwd zijn, mogen in dit gebied rijden. Als je hier zonder milieusticker voor Duitsland en Bochum rijdt, dan kan je een boete van €80 euro krijgen.

 

Milieusticker kopen

Het Duits milieuvignet kopen kan eenvoudig en snel via onze website. Als je het Ruhrgebied in Duitsland gaat bezoeken dan moet je dit logischerwijs aanschaffen. Je hebt het kentekenbewijs van de auto waarmee je de regio bezoekt nodig om het vignet te bestellen. Verder is het aanvragen eenvoudig en ben je een paar minuten kwijt. De prijs van het vignet is €12,95 inclusief verzendkosten, een stuk aantrekkelijker dan de mogelijke boete. Je kunt de betaling 100% veilig doen via PayPal, Bankcontact of Kredietkaart. Als je voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij de sticker nog dezelfde dag verzenden. Na ontvangst kun je de sticker zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Bochum

Het gebied bestaat niet alleen uit deze plaats maar in totaal uit dertien plekken in het Ruhrgebied. Hierdoor lopen alle plaatsen eigenlijk in elkaar over. Belangrijk is wel dat Bochum de zuidgrens voor een deel vormt van het gebied. De 448 is namelijk de zuidelijke grens in deze plaats, als je op deze weg rijdt, dan heb je geen autovignet nodig. Maar wanneer je de afslag richting het stadje neemt, heb je wel een sticker nodig. Voor de rest wordt de plaats volledig omringd door de andere plekken in het gebied.

 

Met de auto naar Bochum

De autorit naar de plaats is voor ons Belgen niet lang. Doordat het in het westen van Duitsland ligt, kun je hier binnen twee tot drie uur zijn. De afstand vanuit Antwerpen is 220 kilometer, Brussel 250 en Gent 270. De makkelijkste route loopt door Nederland via Eindhoven en Venlo. Vanuit daar moet je via Duisburg en Essen naar de plaats rijden. Doordat de gehele route via snelwegen loopt, kun je goed tanken of stoppen onderweg. Het is wel aan te raden voor vertrek de files en mogelijke wegwerkzaamheden te controleren. Zodat je mogelijk een andere route via Luxemburg en Düsseldorf kunt nemen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Bochum

De leukste bezienswaardigheden bevinden zich allemaal binnen de Umweltzone en zijn dus alleen te bezoeken met een geldig autovignet. Hieronder hebben wij de drie leukste trekpleisters voor jou op een rijtje gezet. Je kunt wel een hele dag uittrekken voor Bochum aangezien er hiernaast nog veel meer te zien en doen is.

 

St. Peter en St. Paul

Na onderzoek is gebleven dat de bouw van 785 tot 800 heeft geduurd en daarmee is het één van de oudste kerken van het hele land. Tot 1655 was het ook de enige kerk in deze plaats maar inmiddels zijn er een aantal bijgekomen.

 

Bismarckturm

De toren die in 1910 in het stadspark werd gebouwd als monument is tegenwoordig voornamelijk populair door het uitzicht. Vanaf boven kun je de hele omgeving goed zien en met helder weer kun je tientallen kilometers ver kijken. Het monument is opgedragen aan bondskanselier Otto von Bismarck, die veel heeft betekend voor de oprichting van het rijk.

 

Rathaus

Gelegen in het centrum van de stad is het stadhuis een mooi bouwwerk. In vergelijking met andere stadhuizen is het een vrij modern gebouw dat pas in 1926 geopend werd. De architect Karl Roth heeft naast dit Rathaus ook die van Kassel en Dresden ontworpen.

 

Parkeren in Bochum

Het is lastig om zonder ecovignet in deze plaats te parkeren. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om parkeren, je kunt betaald maar ook gratis parkeren. Als je niet ver wilt lopen, dan is het Rathaus P3 een goede optie. Je betaalt hier €1,20 per uur of €7,20 voor 24 uur. Er zijn hier 420 ruimtes maar je moet wel rekening houden met de openingstijden van 06.30 tot 22.30. Vanuit hier sta je binnen 1 minuut in het centrum. Een gratis mogelijkheid is de Springerplatz 38, waar 60 ruimtes zijn. Tevens kun je hier 24 uur per dag terecht en ben je binnen vijf minuten in het centrum.

 

Overige Duitse steden met een Umweltzone

De Duitsland steden die een Umweltzone hebben vind je hier op een rijtje. Handig om te weten is dat je hier een groene sticker nodig hebt. Met dit bewijs kun je in alle andere zeventig steden ook komen. Doordat het kenteken gebonden is, kun je het zolang gebruiken als jij deze auto hebt. Tijdens iedere vakantie vanaf het moment dat jij het vignet hebt, kun je dus zonder zorgen naar alle plaatsen in Duitsland. Belangrijk om te weten is wel dat sommige steden zoals Keulen en Hamburg ook een dieselverbod hebben. Alle dieselauto’s voor 2015 gebouwd mogen deze centra ook niet meer in.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart